Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özkan: 'Turizm kötü geçerse Antalya çok kötü etkilenir'

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özkan: 'Turizm kötü geçerse Antalya çok kötü etkilenir'
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 'yüksek riskli' il kategorisinde yer alan Antalya'daki koronavirüs vakalarındaki artışa değindi. Özkan, "Şu an yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 40, servis doluluk oranımız da yüzde 50. Ama maalesef tırmanıyor" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversite içerisinde bulunan Kır Bahçesi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Akdeniz Üniversitesi'nin koronavirüs aşısıyla ilgili çalışmalarının sürdüğünü belirten Prof. Dr. Özkan, "Covid nedeniyle kaybettiğimiz insanlar var. 40- 50 yaşında sapasağlam insanları Covid nedeniyle kaybettik. Gripten 50 yaşında sağlam insanlar ölmüyordu. Covid bir efsane değil. Covid'le ilgili 3 proje yürütüyoruz. Hem aşı, hem ilaç hem de tanıyla ilgili bir kit çalışmamız var. Kayseri bu noktada çok hızlı gidiyor. Bizi mutlu ediyor ve destekliyoruz. İnşallah Kayseri bir aşıyı piyasaya sürecek" dedi.

Antalya'daki koronavirüs vaka sayılarındaki artışa da dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Özkan, "Doktor ekibimizden Covid nedeniyle kaybımız yok. İnşallah bundan sonra da olmaz. Onlar için biz ve devlet elimizden gelen her şeyi yaptık. Hiç malzemesiz kalmadık. Şu an yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 40, servis doluluk oranımız da yüzde 50. Ama maalesef tırmanıyor" ifadelerini kullandı.

'Turizm kötü geçerse Antalya çok kötü etkilenir'

'Yüksek riskli' iller kategorisinde yer alan Antalya'daki vaka artışının devam etmesi durumunda kırmızı çok yüksek riskli iller arasına girebileceği uyarısında bulunan Rektör Özkan, "Muhtemelen önlemler biraz daha sıkılaşacaktır. Halkımız vur deyince öldürüyor. Bunların ne kadarı mutasyon ne kadarı eski virüs bilmiyoruz. Çocukları da etkilemeye başladı. Antalya kırmızıya dönebilir. Dönmesin istiyoruz çünkü turizm çok önemli. Turizm kötü geçerse Antalya çok kötü etkilenir" değerlendirmesinde bulundu ve ekledi: "Yüz, kol, rahim nakli konularında talep var. Ancak şimdilik salgın nedeniyle bunları gerçekleştiremiyoruz. Ama böbrek, karaciğer gibi hayati önem taşıyan nakilleri yapıyoruz."

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.