Araştırma: Yağlı yiyecekler yemek stresi daha da kötüleştirebilir

Araştırma: Yağlı yiyecekler yemek stresi daha da kötüleştirebilir
Beyne giden oksijenin azalması, ruh halini ve zihinsel sağlığı potansiyel olarak etkileyebilir. Stresli dönemlerde yağlı yiyecekler yemek vücudun iyileşme sürecini olumsuz etkileyebilir.

Bir çalışma, yağlı yiyecekleri rahatça yemenin stresi daha da kötüleştirebileceğini öne sürdü.

Araştırmacılar, stresli dönemlerde yağlı yiyecekler yemenin vücudun stresin etkilerinden kurtulma sürecini olumsuz etkileyebileceğini buldu.

Zihinsel olarak stresli bir dönemden önce yağ oranı yüksek gıdaların tüketilmesi, yetişkinlerde beyin oksijenlenmesini azaltabilir ve damar fonksiyonunun zayıflamasına neden olabilir.

İlk yazar, Birmingham Üniversitesi'nden Rosalind Baynham şunları söyledi: 'Bir grup genç, sağlıklı yetişkini aldık ve onlara onlara kahvaltı olarak iki tereyağlı kruvasan.

Daha sonra onlardan sekiz dakika boyunca hızı artırarak zihinsel matematik yapmalarını ve yanlış cevap verdiklerinde onları uyarmalarını istedik.

'Egzersizi yaparken kendilerini ekranda da görebiliyorlardı. Deney, işte veya evde uğraşmak zorunda kalabileceğimiz günlük stresi simüle etmek için tasarlandı.

'Strese girdiğimizde vücutta farklı şeyler olur, kalp atışımız ve kan basıncımız yükselir, kan damarlarımız genişler ve beyne kan akışı artar.

'Ayrıca, damar fonksiyonunun bir ölçüsü olan kan damarlarımızın esnekliğinin zihinsel stres sonrasında azaldığını da biliyoruz.'

'Az yağlı yiyecekleri seçerek stresle daha etkili bir şekilde baş edebilecek şekilde kendilerini konumlandırabilirler.'

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.