Bakan Koca'dan son dakika normalleşme açıklaması

Bakan Koca'dan son dakika normalleşme açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından 'kademeli normalleşme' ile ilgili değerlendirmede bulundu. 81 ilin ayrıldığı risk kategorilerinin nasıl belirlendiğini de belirten Koca, 'Kademeli normalleşmek elimizde' dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 'kademeli normalleşme' detayları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Koca ilgili paylaşımında, "Bilim Kurulumuz, illerin risk kategorilerini belirlemede 100.000 nüfusa düşen haftalık vaka sayısı ile birlikte yapılan PCR testlerinin pozitiflik oranı, yoğun bakım doluluk oranı ve entübe hasta artışını dikkate aldı. Kademeli normalleşmek elimizde" dedi.

"Tedbirli ve kademeli normalleşeceğiz"

İllerin 4 kademeye ayrılmasıyla her ilin içinde bulunduğu risk grubuna göre önlemlerin kaldırılması, gevşetilmesi veya ek tedbirler alınması şeklinde gerçekleşmesi planlanan kademeli normalleşmeyle ilgili olarak Bakan Koca geçtiğimiz saatlerde ise Twitter hesabından söz konusu risk haritasını paylaşmıştı.

Bu paylaşımında "Tedbirli ve kademeli normalleşeceğiz" diyen Bakan Koca, "İllerimiz risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre normalleşme adımları uygulanacaktır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.