Balıkesir ve Çanakkale'den karantina kararları

Balıkesir ve Çanakkale'den karantina kararları
Koronavirüs pozitif vaka sayısında korkutan artış görülen Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Karabey ve Torhasan köyleri ile Balıkesir'in Burhaniye ilçesine 6 kilometre uzaklıktaki Börezli Mahallesi'nde İlçe Hıfzısıhha Kurulu, karantina uygulanması kararı aldı.

Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Karabey ve Torhasan köylerinde vaka sayısının çok artması ve temaslı kişilerin de fazlalaşması üzerine, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, karantina kararı aldı. Karara göre, bugün saat 21.00 itibariyle 14 süreyle iki köy karantinaya alındı. Köyde yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçlarının köy muhtarlıkları ile Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından karşılanacağı bildirilirken, köy muhtarları ile köy imamlarının sık sık anons yaparak, vatandaşları kurallara uyma ve koronavirüs tedbirlerine daha dikkatli davranma çağrısında bulunacağı belirtildi.



 

'Balıkesir'deki Börezli Mahallesi'nde 10 gün karantina'

Öte yandan Balıkesir'in Burhanilye ilçe merkezine 6 kilometre uzağında yer alan kırsal Börezli Mahallesi'nde ise koronavirüste pozitif vaka sayısı 11'den 35'e yükseldi. Bunun üzerine Kaymakam İlyas Memiş başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, vaka sayısındaki artışın ve virüsün yayılımının önüne geçebilmek amacıyla mahallede 10 gün karantina uygulanmasına karar verdi.

Karara göre, mahalle sınırlarında bulunan Burhaniye T Tipi Cezaevi ile pozitif veya temaslı olmayıp, zorunlu tarımsal faaliyetlerini sürdürmesi gereken kişilerin karantina kapsamı dışında tutulması kararlaştırılırken, jandarmanın mahallenin giriş- çıkışlarında yollara tedbir maksatlı barikatlar kurduğu ve mahallede anons yapılarak, halkın tedbirler konusunda uyarıldığı aktarıldı.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.