Basit bir yürüyüş bile depresyonu yenmeye yardımcı olabilir

Basit bir yürüyüş bile depresyonu yenmeye yardımcı olabilir
BMJ'de yayınlanan bir araştırma, yoga, yürüyüş ve koşunun depresyon semptomlarını azalttığını, ancak dans gibi daha yoğun egzersizlerin daha etkili olduğunu buldu.

Bir çalışma, koşu, yoga, kuvvet antrenmanı ve hatta basit bir yürüyüşün bile depresyon belirtilerini hafifletebileceğini öne sürüyor.

Avustralya'daki araştırmacılar, farklı egzersiz türlerinin zihinsel sağlığı nasıl artırdığını belirlemek için yaklaşık 15.000 katılımcının yer aldığı 200'den fazla çalışmayı inceledi.

Ekip, mahallede yürüyüşe çıkmak veya hafif koşu yapmak gibi düşük yoğunluklu egzersizlerin hem erkeklerde hem de kadınlarda depresyon belirtilerini azalttığını buldu.

Bununla birlikte, kadınlar kuvvet antrenmanından erkeklere göre daha fazla fayda görürken, erkekler en iyi sonuçları yoga ve Tai Chi'ye benzer bir Çin dövüş sanatı türü olan qigong'dan gördü.

Düşük etkili hareketler ruh halinizi iyileştirse de, yüksek yoğunluklu aralıklı antrenman (HIIT) gibi daha kuvvetli egzersizler, daha yüksek düzeyde iyi hissettiren hormonlar üreterek en faydalı egzersizler olabilir.

Araştırmacılar, daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu ancak bu tür egzersizlerin 'depresyon için temel tedaviler olarak psikoterapi ve ilaçlarla birlikte düşünülebileceğini' vurguladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.