Bilim Kurulu üyesinden 3. dalga uyarısı!

Bilim Kurulu üyesinden 3. dalga uyarısı!
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Twitter hesabından koronavirüs salgınında 3. dalga uyarısında bulundu. 'Pandeminin henüz daha 1. yılındayız' diyen Prof. Dr. Yavuz, kalabalığa girmeme uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, koronavirüs salgınında 3. dalga uyarısında bulundu. Twitter hesabından yaptığı açıklamada koronavirüs salgınının henüz daha 1. yılında olunduğunu anımsatan Prof. Dr. Yavuz, zorunlu olmadıkça kalabalıklara girmeme çağrısında bulundu.

Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Daha önce koronaviruslara bağlı kesin kanıtlanmış pandemi yok, ama 1889'daki Rus Gribi'nin insan koronavirusu OC43'e bağlı olabileceği konusunda sınırlı veri var. Bu pandemi 1889-1895 arasında, en ağır etkisi 1.yılda olmak üzere 5 yıl falan sürmüş."

"COVID pandemisinin henüz 1. yılındayız, varyantların da katkısıyla 3.piki yaşamak üzereyiz. Halen zorunlu olmadıkça kalabalıklara girmemeli, misafir kabul etmemeli, misafirliğe gitmemeliyiz, özellikle kapalı/kalabalık ortamlarda maskesiz asla durmamalıyız."

"Ama bilimin gücüyle bu pandeminin 5 yıl sürmeyeceğini düşünüyorum; 1 yıl olmadan etkili onlarca aşı kullanılmaya başlandı, varyantlar ve etkileri yakından izleniyor, tanımlanıyor, etkili oral antiviral bulunmasına çok yakınız, tek ihtiyacımız biraz daha sabırlı ve akılcı olmak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.