Bütün sürücüler bunu yapıyor! Kansere davetiye çıkarıyor

Bütün sürücüler bunu yapıyor! Kansere davetiye çıkarıyor
Arabanın motorunu çalıştırdıktan hemen sonra açılan klimanın önemli hastalıklara davetiye çıkardığını biliyor muydunuz?

Cansev Temuçin - Çoğu sürücü, direksiyon koltuğuna oturur oturmaz klimayı çalıştırmak ister. Hem sıcak hem de soğuk havalarda sıklıkla yaşanan bu durum sağlığınıza doğrudan etki ediyor. Peki ama nasıl? İşte yanıtı…

Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Bölümünde görev yapan Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim’in teyit ettiği bilgilere göre, arabanın camları kapalıyken klimayı çalıştırmak oldukça tehlikeli.

Güneşli havalarda dikkat!

Özellikle açık havada bırakılan araçlarda 400 ila 800 mg benzin biriktiği biliniyor. Güneşli havalarda ise bu oran 2000 ile 4000 miligrama kadar çıkıyor. Arabaya bindiğiniz anda ise bu kapalı alanda biriken benzini solumaya başlarsınız. Bu nedenle, araçlarda klimayı çalıştırmadan önce mutlaka öncelikle camları açmanız tavsiye edilir.

Böbrekleri ve karaciğeri vuruyor!

Camları kapalı olan araçta biriken bu benzinin solunmasının, önemli rahatsızlıklara neden olduğu da biliniyor. Vücuttan atılması oldukça zor bir madde olan benzin, böbrek, kemik dokuları ve karaciğere büyük zarar veriyor.

İşte yapmanız gerekenler

Tüm bu sorunlarla karşı karşıya kalmamanız için tek yapmanız gereken, klima soğuk hava üflemeye başlayıncaya kadar camları açarak içeride ısınan havanın ve biriken benzinin dışarıya çıkmasının sağlamaktır.

Bu nedenle arabaya oturur oturmaz ilk olarak 1-2 dk boyunca camları açarak otomobilinizi havalandırabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.