Çocukların yüz bölgesini iyi koruyun

Çocukların yüz bölgesini iyi koruyun
Memorial Ankara Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. İncilay Üstündağ, çocukların karda oynarken hasta olmamaları için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.

Çocukların en mutlu olduğu anlardan biri de karda oynadıkları zamanlardır. Çocukları bu durumdan mahrum bırakmak doğru değil ancak ebeveyn olarak kontrollü olunmazsa bu güzel filmin sonu kötü bitebilir.

Mahrum bırakılmamalılar
Çocukların karlı havalarda dışarı çıkıp oyun oynamaları, hem hareket etmeleri hem de vücut dirençlerini artırmaları açısından önemlidir. Sadece çocuklar değil, 2 aylıktan büyük bebekler de kar havasından mahrum bırakılmamalıdır. Hava sıcaklığının 0 dereceye yakın olduğu karlı günlerde ebeveynler bebeklerini dışarı çıkararak temiz hava almalarını sağlayabilirler. Enfeksiyonların yayılma riskinin yüksek olduğu kapalı alanlardansa, karda dışarıda olmak tüm çocuklar için daha sağlıklıdır.

Yüz felci geçirebilirler
Çocukları soğuk hava ve kar değil, dışarı çıkarken gerekli önlemleri almamak hasta edebilir. Bu nedenle alınması gereken önlemlerin başında kıyafet seçimi gelmektedir. Karlı havalarda dışarı çıkan çocuklara çok kalın tek bir kazak yerine, daha ince birkaç kattan oluşan pamuklu kıyafetler giydirilmelidir. Varsa termal bir içlik, yoksa birkaç kat ince kıyafeti üst üste giydirmek uygun olacaktır. Bunun üzerine mont giydirilmeli ve çocuklar atkı, bere ve eldiven olmadan dışarıya çıkarılmamalıdır. Sentetik eldiven, atkı ve bereler hava almadıkları için çocukların cildinin tahriş olmasına yol açabilir. Bunu önlemek için bere kullanılmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.