Dünyanın en önemli beyin cerrahları İstanbul’da buluşuyor

Dünyanın en önemli beyin cerrahları İstanbul’da buluşuyor
Tüm dünyadan 130 beyin cerrahının katılacağı toplantılar, İstanbul’da 22-26 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Dünya beyin cerrahisinin geleceğine yön verecek toplantılar serisi, 22-26 Ağustos 2023 tarihleri arasında Prof. Dr. Uğur Türe önderliğinde Türk Nöroşirurji Derneği ve Yeditepe Üniversitesi tarafından İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Gerçekleştirilecek toplantıların ilki; modern beyin cerrahisinin gelişiminde önemli roller üstlenen, Nöroanatomi alanında öncü olan ve kendi adı ile beyin cerrahisi bilimine büyük bir miras bırakan Amerikalı beyin cerrahı Prof. Dr. Albert Loren Rhoton’un ışığında ‘Internationel Rhoton Society Meeting’ olacak.

‘Hastaya özel 3B sanal modeller’, ‘Metaverse Çağındaki Rhoton Mirası’, ‘Türk Nöroşirürjisinde Rhoton Etkisi’, ‘Işınlanmış CPA Tümörlerinin Mikrocerrahi Yönetimi’, ‘Beynin 3 Boyutlu Sinir Mimarisi’, ‘Anatomi ve Teknoloji Bir Arada’, ‘Hititlerde Anatomi ve Tıp’ gibi konuların yanı sıra; yeni yaklaşımlar, teknikler ve komplikasyonlara karşı planlamalar da bilimsel programda masaya yatırılacak konular arasında yer alıyor.

‘Beyin Cerrahide Yarı Oturma Pozisyonu”

Bilimsel program kapsamında dikkat çeken bir diğer başlık ise ameliyat pozisyonları ile ilgili. İlk kez bir toplantı konusu olarak ele alınacak olan ve ‘Semı-Sıttıng Posıtıon In Neurosurgery’ adı ile masaya yatırılacak konu; beyin cerrahisinin ilk yıllarında uygulanmış fakat daha sonra kullanımı terk edilmiş ‘Beyin cerrahi ameliyatlarında yarı oturma pozisyonu’. Bir diğer toplantı başlığı ise “Future of Microneurosurgery” olacak.

Kapsamlı bir bilimsel program ile ele alınacak olan toplantılar, beyin cerrahisinin geleceğine yön verecek konuları içeriyor.

Bilimsel programı takip etmek üzere tüm dünyadan yüzlerce beyin cerrahının İstanbul’da bulunacağı organizasyonda; pek çok dünya ülkesinden her biri alanında farklı çalışmaları ile bilinen ve yalnızca dünya kongresinde bir araya gelen 130 konuşmacı yer alacak.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.