Erken kırışıklıkları önlemek için kaçınılması gereken dört ipucu

Erken kırışıklıkları önlemek için kaçınılması gereken dört ipucu
Uzmanlar, lekelerin olumsuz etkilerinden korunmanın en iyi yolunun topikal kozmetik kullanmak, sağlıklı beslenmek ve cildinizi nemli tutmak için bol su içmek olduğunu söylüyor.

Yaşlanmaya meydan okuyan ciltler için bol su içmenin ve alkolü azaltmanın hayati önem taşıdığı biliniyor .

Ancak ışıltılı bir cilt için gerekli adımları takip ettiğini düşünenler bile farkında olmadan kırışıklıkları teşvik eden alışkanlıklara sahip olabilirler.

Londra ve Cornwall'da klinikleri bulunan Update Aesthetics'in estetik ve yaşlanma karşıtı uzmanı Nina Prisk, cildi kırışıksız tutmanın gururunu yaşıyor.

Burada genç kalmak için kaçındığı dört şeyi açıklıyor.

Gece makyajı çıkarmayı unutmak

Yatağa gittiğinizde makyajınızı çıkarmayı unutmanın cildinizin yaşlanmasını hızlandırabileceğini iddia ediyor.

Bayan Prisk, "Bu, derinin boğulmasına eşdeğerdir" dedi.

Şöyle ekledi: 'Uyuduğumuzda cildimiz kendini onarır; bu, cildin iyileşmesi ve optimum sağlık için çok önemli bir şeydir.'

Ancak gece boyunca makyaj yapmak, cildin sebum (vücudun cildi nemlendirmek için salgıladığı yapışkan, yağlı bir madde) üretimine müdahale eder.

Aynı zamanda kolajeni parçalayan ve kırışıklıklara ve cildin sarkmasına yol açabilen serbest radikallerle savaşmak için de hayati öneme sahiptir.

SPF'yi atlamak

SPF yalnızca kavurucu sıcak günlerde cildinizin yanmasını önlemek için değildir.

Bayan Prisk, hava kapalı olsa bile her gün giymenin cildinizin sarkmasını ve kırışmasını önlemeye yardımcı olacağını söyledi.

Çünkü güneşin ultraviyole (UV) ışığı yalnızca cilt kanseri riskini arttırmakla kalmaz , aynı zamanda erken yaşlanmayı da teşvik eder.

Yüz mendillerini kullanma

Makyajı temizlemenin kullanışlı, hızlı ve kolay bir yolu gibi görünebilirler ancak dermatologlar insanları bunlardan uzak durmaya çağırıyor.

Bayan Prisk, uzmanlar yüz mendillerinin cildin doğal yağlarını soyan ve pH seviyelerine müdahale ederek kuruluğu ve kırışıklıkları teşvik eden sert kimyasallar içerdiğini söylüyor.

Bayan Prisk, mendillerin su kullanımını gerektirmeyen bir makyaj temizleyicisi olarak lanse edilmesi nedeniyle içerdikleri kimyasalların ciltte kaldığını ve 'kullanımdan sonra uzun bir süre boyunca cildi olumsuz etkilemeye devam ettiğini' söylüyor.

Fiziksel peelinglerin kullanılması

Tıpkı yüz mendilleri gibi cildi ovalamak da cildinizin doğal bariyeri için kötü olabilir.

Bayan Prisk, fiziksel olarak fırçalamanın siyah noktaların giderilmesine yardımcı olabileceğini, aynı zamanda cildin genç bir görünüm için hayati önem taşıyan doğal nemini de sildiğini söylüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.