Esenyurt Belediyesi’nden ücretsiz diyetisyen

Esenyurt Belediyesi’nden ücretsiz diyetisyen
Esenyurt Belediyesi tarafından uygulamaya konulan diyetisyen hizmetiyle, vatandaşlar kilo kontrolünü yaptırarak doğru beslenme yöntemlerini öğreniyor.

Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Esenyurtlu vatandaşların beslenme problemlerinin çözümüne yardımcı olmak amacıyla, her bireyin farklılıklarının göz önünde bulundurulduğu kişisel beslenme hizmetini başlattı. “7’den 70’e Sağlıklı Beslenme” sloganıyla başlatılan bu uygulamada, bugüne kadar 300’ün üzerinde vatandaşa ücretsiz diyetisyen hizmeti verildi. Uygulamayla, vatandaşların sağlıklarının kontrol altına alınması ve sağlıksız beslenme tarzının hızla yayılmasıyla birlikte oluşan obezite sorunlarına engel olunması hedefleniyor.

Spor salonlarına da yönlendiriliyorlar
Merkeze gelen hastaların diyet programı öncesi metabolizma yaşı, yağ, kas, kemik durumu ölçümlerini yapılarak, sağlıklı yaşam hakkında bilgiler veriyor. Aşırı kilo sorunu olanlara, kan tahlilleri doğrultusunda uzman diyetisyen tarafından diyet programı yapılarak takibi sağlanıyor. Kilo probleminin altında psikolojik nedenler yatan hastalar, belediye bünyesinde hizmet veren uzman psikologlara gönderilirken, kilolarından daha hızlı kurtulmak için ise belediyeye ait spor salonlarına yönlendiriliyor.

Uzman Diyetisyen Duygu Gizem Çatalkaya


Sosyal medyadan sorular cevaplanıyor
Vatandaşlar, haftanın 5 günü mesai saatleri içerisinde faydalanabileceği bu hizmet için Esenyurt Kültür Merkezi içerisinde yer alan birimi arayarak kendilerine uygun gün ve saatte randevularını alabiliyorlar. Bunun yanı sıra hastalar, kontrol günlerine kadar belediye için açılan sosyal medya hesabından merak ettikleri sorulara yanıt bulabiliyorlar. Ayrıca kişilere özel beslenme tabakları ve örnek porsiyon paylaşılarak besinlerin faydalarını hakkında detaylı bilgiler de aktarılıyor.

Kişiye özel diyet programları hazırlıyoruz
Esenyurt Belediyesi’nde görevli Uzman Diyetisyen Duygu Gizem Çatalkaya, sağlıklı beslenme bilincini oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, “Vatandaşlarımızda sağlıklı beslenmenin yaşam biçimi olarak hayatlarında yer edinmesini amaçlıyoruz. Merkezimizde kilo verme ve kilo alma, çocuk beslenmesi, gebe beslenmesi, gebelik sonrası beslenme, hastalıklarda beslenme gibi birçok çeşit alanda hizmet veriyoruz. Hastalarımız merkezimize geldiklerinde ölçümlerini yapıyoruz. Hastanın değerlerine bakarak ona göre özel beslenme programları hazırlıyoruz ve bu program dahilinde onları düzenli olarak iki haftada bir kontrole çağırıyoruz. Sürekli kontrol altında olan hastalarımızda olumlu sonuçlar gözlemliyoruz” dedi.

Esenyurt halkında genel olarak düzensiz beslenmeden ve vitamin eksikliği kaynaklı sorunlar gözlemlediğini belirten Çatalkaya, “Diyet programlarını kişiye özel hazırladığımız için bu eksiklikleri doğal gıdalardan karşılamaya çalışıyoruz. Yeterli gelmediği takdirde eczanelerden doktorlarımızın uygun gördüğü vitaminleri öneriyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum