Gerilim baş ağrısı yapar

Gerilim baş ağrısı yapar
Hamilelik döneminde en çok görülen rahatsızlıkların başında baş ağrısı gelir. Gebeliğin ilk üç ayında görülen baş ağrısının temel nedeni hamilelikle ilgili kaygılardan kaynaklı gerilimdir. Bazı pratik yöntemlerle baş ağrısı hafifletilse de doktor kontrolü şart.

Birçok kadının hayatındaki en özel dönem olan hamilelik, bazı durumlarda baş ağrısı nedeniyle kabusa dönüşebiliyor. Özellikle gebeliğin ilk 3 ayında artış gösteren baş ağrılarını hafifletmek için birkaç pratik önlem almak yeterli olabiliyor. Memorial Ankara Hastanesi Nöroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Funda Uysal Tan, hamilelik döneminde baş ağrıları konusunda dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.

Stres kaynaklı ağrılar
Daha çok kadınlarda görülen baş ağrıları, hamilelik döneminde artış gösterebilmektedir. Hamilelik öncesinde migreni olan kadınlarda hamilelik döneminde atakların görülme sıklığı artmaktadır. Bunun haricinde daha önce migren sorunu olmayan kadınlarda da hamileliğin özellikle ilk 3 ayında baş ağrıları normalden daha sık görülebilmektedir. Hamilelikte en sık görülen baş ağrılarından biri gerilim tipi baş ağrılarıdır. Bu ağrılar genellikle; gebelik döneminin getirdiği stres, kaygı bozuklukları, hormonal değişikliklerden kaynaklanan bir takım rahatsızlıklar, çalışan hamilelerde gündelik işlerin neden olduğu yorgunluk gibi nedenler sonucunda ortaya çıkmaktadır. Gerilim tipi baş ağrıları, başın tamamını saran, baskı yapar tarzda, özellikle akşama doğru ortaya çıkan, çok şiddetli olmayan ama yine de kişiyi rahatsız edecek düzeyde olan ağrılardır. 

Ağrı kesici yasak
Hamilelikte görülen baş ağrılarına karşı ağrı kesici ilaçların kullanılması, genellikle tavsiye edilmemektedir. Bazı özel durumlarda ya da çok mecbur kalındıysa parasetemol tarzı ilaçlar alınabilir. Söz konusu ilaçlarsa doktor tavsiyesi ile alınmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.