Helin Laçin: Bağımlılığın çaresi var

Helin Laçin: Bağımlılığın çaresi var
Uzman Psikolog Helin Laçin, Küçükçekmeceli ebeveynlere madde bağımlılığıyla alakalı önemli bilgiler verdi. Mimar Sinan İlkokulu’nda gerçekleşen seminerde, Küçükçekmece Belediyesi Bağımlılıkla Mücadele Danışmanlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nde (BAYAMER) görevli Uzman Psikolog Helin Laçin, anne ve babalara madde bağımlılığını anlatarak ebeveynleri uyarılarda bulundu.

Anne ve babaların çocukları ile iyi bir iletişim kurması gerektiğini kaydeden Laçin, “Çocuklarınızı iyi gözlemlemelisiniz. Hayatında herhangi bir değişiklik oldu mu? Arkadaş çevresi değişti mi? İştahı arttı mı? Durup dururken bir mutluluk hissediyor mu? Sizinle konuşuyor mu yoksa odasına mı kapanıyor? Fiziksel olarak da gözlerinde kızarıklık var mı? Göz bebekleri küçülebilir” dedi.

Önemli olan hiç başlamamak
Bağımlılığın ömür boyu süren bir hastalık olduğunu da ifade eden Helin Laçin, “Bu tıpkı tansiyon hastalığı gibi. Düşünün yüksek tansiyonunuz var. Doktora gittiniz. Doktor tuzsuz bir düyet verdi size ve o diyeti uyguluyorsunuz tansiyonunuz normale düşüyor. Ancak aradan 5 yıl dahi geçsesiz tuzlu bir şey yerseniz tansiyonunuz tekrar yükselir. O yüzden en iyisi hiç başlamaktır diyebiliriz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.