Kalp krizi riskini azaltmaya yardımcı olabilecek mucize içecek

Kalp krizi riskini azaltmaya yardımcı olabilecek mucize içecek
Ortaya konulan araştırmada pancar suyunun kalp hastalığı olanlara iyi geldiği belirtiliyor. Detaylar haberimizde...

EMİNE KAŞIKCI- Ortaya konulan araştırma pancar suyunun kalp krizi riskini azaltmaya yardımcı olduğunu gösteriyor.

Günde sadece 70 ml içmenin, altı ayda stent takılan hastalarda kalp krizlerini veya diğer komplikasyonları yarıdan fazla azalttığı bulundu.

Uzmanlar, pancar suyunun, kan damarlarını genişletmeye ve kan akışını iyileştirmeye yardımcı olan nitratlar içerdiğini söylüyor.

Pancar suyu nasıl yapılır?

Defya'da yer alan içeriğe göre; kırmızı pancar suyu yapmanın birçok farklı yolu var. Tek başına pancarın suyunu sıkıp içecek olarak tüketebilirsiniz. Ancak tat dengesi sunan bir tarif istiyorsanız başka malzemelere de ihtiyacınız var.

En leziz pancar suyu nasıl yapılır merak ediyorsanız biraz kereviz sapı, mor havuç ve limon da kullanmalısınız. Üstelik bu sayede pancar suyu faydalarını da artırmanız mümkün. 1 kilogram pancar, 700 gram kadar mor havuç, 185 gram kereviz sapı ve 260 gram limon kullanmanız yeterli. Dilerseniz karışımı 4-5 gram kadar taze zencefil ve zerdeçalla çok daha besleyici hale getirebilirsiniz.

Elbette zerdeçal kullandığınızda, biyoyararlılığı artırmak için içine bir tutam karabiber serpmeyi de unutmamalısınız. Gelelim pancar suyu tarifi detaylarına. Öncelikle tüm sebzeleri organik seçmelisiniz. Eğer mümkün değilse, iyice temizlemeye ekstra özen göstermeniz gerekiyor. Sebzeleri 15 dakika kadar karbonatlı suda bekletmeyi, iyice durulamayı ve soyarak kullanmayı ihmal etmemelisiniz.

Kabuklarını soyduğunuz sebzeleri, doğrayıcı ile dilimlemelisiniz. Ardından tek tek hazneye yerleştirerek, soğuk sıkım sıkacaklar ile sıkabilirsiniz. Bu sayede oksidasyonu azaltarak besin değerini koruyabilirsiniz.

Sebzeleri tek tek cihazın içine atarak suyunun sıkılmasını sağlamalısınız. Elde ettiğiniz homojen karışımda hafif tatlı, hafif ekşi tat almanız mümkün. Tam bir lezzet şöleni oluşturan özel pancar suyu tarifinin bir de posa çıktısı bulunuyor. Makineden çıkan sebze posalarını kraker yaparak değerlendirebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.