Kırklareli Valisi uyardı: Maskesiz fotoğraf paylaşana ceza!

Kırklareli Valisi uyardı: Maskesiz fotoğraf paylaşana ceza!
Kırklareli Valisi Osman Bilgin, il genelindeki vaka sayılarında 4- 5 kat artış yaşandığını belirterek, bu kapsamda, sosyal medyada maskesiz ve sosyal mesafe kuralına uymayarak görüntü verenler hakkında da işlem yapılacağını söyledi.

Kırklareli'nde, İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı 'turuncu ofis' kapsamında yenilenerek hizmete giren il ve ilçe nüfus müdürlüklerini ziyaret eden Vali Osman Bilgin, işlem yaptırmak için müdürlüklere gelen vatandaşlara ettiği sohbette, il genelindeki vaka artışından bahsetti.

Kırklareli'de vaka sayılarında 4- 5 kat artış yaşandığını belirten Vali Osman Bilgin, bu kapsamda sosyal medyada maskesiz ve sosyal mesafe kuralına uymayarak görüntü verenler hakkında da işlem yapılacağını duyurdu.

Ülke genelinde kasım ayında yaşanan ikinci dalga gibi yeni bir virüs dalgasının yaşandığınıa dikkat çeken Vali Bilgin, "İstirham ediyorum, maske, mesafe ve temizlik kurallarına en yüksek düzeyde dikkat edelim. Bu birinci kuralımız olsun. İkinci olarak ev ve komşu ziyaretlerini kesinlikle yapmayalım. Özellikle mutasyonlu virüsün artışıyla birlikte üçüncü dalgayı yaşıyoruz. Bu şunu gösteriyor, tedbir almadığımız sürece bu vakalar artacak" diye uyardı.

'Sadece bireysel değil toplumsal sağlık açısından risk oluşturuyor'

'Kafe ve restoranları tekrar kapatmak istemiyoruz' diyen Vali Bilgin, şöyle ekledi: "Bazen şunu görüyorum, bazı kamu kurum temsilcilerinin ya da siyasi parti temsilcilerinin ziyaretlerinde maske takmadığını görüyorum. Tekrar uyarıyorum, bundan sonra sosyal medya hesabından maskesiz görüntü veren ve sosyal mesafeyi ihlal eden herkese işlem tesis edeceğimizi belirtmek istiyorum. Bu sadece bireysel değil toplumsal sağlık açısından risk oluşturmakta. Özellikle bizlerin başta vali olmak üzere, belediye başkanları, kaymakam arkadaşlarım, kamu, kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcilerinin örnek olması gerektiğini iletmek istiyorum. Bu manada herkes duyarlılığını en üst seviyede göstersin. 'Bana bir şey olmaz' mantığını bırakalım"

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.