Kışın hastalıklardan korunun

Kışın hastalıklardan korunun
Memorial Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uzman Diyetisyen Özlem Tay, kış aylarında hastalıklardan korunma önerilerinde bulundu

Kış aylarında soğuktan etkilenen vücut gribal enfeksiyonlara yatkın hale gelmektedir. Bu nedenle hasta olmadan gerekli önlemleri almak ve C vitamininden zengin beslenmek gerekir. Portakal, mandalina, greyfurt gibi meyveler, kış aylarının uzun gecelerinde sofradan eksik edilmemesi gereken besinlerdir. Bunun yanı sıra; pancar, turp, havuç, kereviz, ıspanak, pırasa, lahana, pazı gibi sebzeler de kış aylarında vücut direncini artırır, hastalıklara karşı koruyucu rol  üstlenir.

Kışın sıvı tüketimine dikkat
Kış aylarında sıvı ihtiyacı pek akla gelmediğinden yeterince su tüketilmemekte ve vücut yeterli sıvı alamamaktadır. Kış aylarında da vücudun sıvı gereksinimini dengede tutmak adına günde en az 2 litre su tüketilmesi gerekmektedir. Metabolizmanın susuz bırakılması vücuttaki toksik maddelerin atılımına engel olduğu gibi yağ oranını da artırmaktadır. Yeterince su tüketmemek, kilo alımını hızlandırır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.