Konya'da tedirgin eden kalabalık: Vaka sayısı artıyor

Konya'da tedirgin eden kalabalık: Vaka sayısı artıyor
Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı il bazlı vaka sayıları durumuna göre Konya'da 1 haftada vaka sayısı 90,99'dan 101,95'e yükselirken sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar kendilerini dışarı attı.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 81 il bazında 1 haftada 100 bin kişiye düşen vaka sayısı haritasına göre Konya'da 8-14 Şubat 2021 arasında 90,99 vaka görülürken, 15-21 Şubat 2021 tarihleri arasında bu sayı 101,95'e yükseldi.

1 Mart 2021 itibariyle normalleşmeye hazırlanan Türkiye'de ise iller risk gruplarına ayrılarak gruplara özgü ek tedbirler veya kısıtlamaların kaldırılması uygulamaları konacak. Konya ise 1 haftada vaka sayısı yüzde 12 artarak normalleşmeye geçemeyebilir.

Bu riske rağmen Konya'da hava sıcaklığının 12 dereceye çıkmasıyla vatandaşlar kendilerini dışarı attı. Sokak ve parklar kısıtlamaya rağmen kalabalıklaşırken, maske ve mesafe kurallarına uyulmadığı da gözlendi.

Sıcak havada bazı kişiler yürüyüş yaparken, bazıları çimenlerde güneşli havanın tadını çıkardı. Aileleriyle dışarıda olan çocukların da bisikletle dolaştığı görüldü. 

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.