Mide balonu nedir ve fiyatları ne kadardır?

Mide balonu nedir ve fiyatları ne kadardır?
Kilo verme yöntemlerinden biri olan mide balonu fiyatları ne kadar? Mide balonuyla ne kadar kilo verebilirsiniz?

Mide balonu tıp alanında kullanılan bir terim olup gastrik balon olarak da adlandırılıyor. Mide balonu aşırı kilolu veya obezite kişilerin kilo kaybı yaşaması amaçlanarak uygulanan tedavi yöntemdir. Mideye yerleştirilen balon kişinin mide hacmi genişlediği için daha az yemek yemesini sağlar.

Mide Balonu Ağrılı Bir İşlem Midir?

Genelde balonu yerleştirmek ağrısız veya hafif bir rahatsızlıkla sınırlıdır. Hastaya sedasyon veya anestezi uygulanarak işlem gerçekleştirilir. Hasta uyanık da olsa ağrı veya acı hissetmez.

İşlem sonrası bazı hastalar hafif mide ağrısı, şişkinlik veya bulantı gibi rahatsızlık yaşayabilirler. Doktorlar buna bağlı olarak hastaya beslenme alışkanlıklarıyla ilgili önerilerde bulunabilirler. Her hasta mide balonuna farklı tepki verir. İşlemi yaptırmak istiyorsanız doktorunuzla detaylı bir şekilde görüşmeli ve tavsiyelerine uymalısınız.

Mide Balonu Fiyatları Ne Kadar?

Mide balonu fiyatları şehir, doktor, sağlık kuruluşu gibi faktörlere bağlı olarak değişkenlik gösterir.

Mide balonu tedavisi genelde bir paket program olarak sunulur. Paket programdaki hizmetlere göre belirlenir. Fiyatı etkileyecek faktörler şunlar olabilir:

Mide balonu türü

Sağlık kuruluşları

Doktorun ücreti

İzleme ve destek hizmeti

Anestezi ve endoskop ücretleri

Laboratuvar testleri ve tetkikler

Mide Balonu İle Kaç Kilo Verilebilir?

Kişinin yaşam tarzına, balonun nasıl uygulandığına, bireysel faktörlere bağlı olarak değişir. Bireylerin metabolizmaları, vücut yapısı farklıdır ve kişiden kişiye kilo kaybı fark eder.

Mide balonu tedavisi midenin hacmini artırır ve kişinin daha az yemek yemesine teşvik yapar. Ama bu tedavi sadece bir araçtır ve tedavi sonrası kişinin diyete uyması, egzersiz ve yaşam tarzından değişikliklerle desteklenmelidir.

Genelde 6 ve 12 ay arası sürede kullanılır ve büyük ölçüde kişiler kilo kaybeder. Ama kişinin kaç kilo kaybedeceği değiştirdiği yaşam tarzına ve egzersize bağlıdır.

Mide balonu hakkında daha detaylı bilgi almak ve kilo kaybı hedeflerinizi belirlemek için alanında uzman kişiyle görüşmeniz en iyisi olacaktır.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.