Norveçli profesörden AstraZeneca aşısı uyarısı

Norveçli profesörden AstraZeneca aşısı uyarısı
Norveç'teki Oslo Üniversitesi'nde Profesör ve Başhekim Pal Andre Holme, Oxford ve AstraZeneca ortak üretimi olan koronavirüs aşısı ile ilgili uyarıda bulundu. Holme, kan pıhtılaşmasının bağışıklık sisteminin aşıya verdiği bir tepki olabileceğini söyledi.

Avrupa'daki çoğu ülkeden Oxford ve AstraZeneca tarafından geliştirilen aşının kullanımının durdurulduğu haberleri gelmeye devam ederken, Norveç'teki Oslo Üniversitesi Hastanesi’nde görevli Profesör ve Başhekim Pal Andre Holme, aşı ile ilgili uyarıda bulundu. Holme, aşı ile kan pıhtılaşması arasında bağlantı kurulabileceğini söyleyerek, kan pıhtılaşmasının bağışıklık sisteminin aşıya verdiği bir tepki olabileceğini belirtti.

Holme, "Bir bağlantı olduğunu söylerken dikkat edeceğim, ancak yakın zamanda bu kişilerin aşılanmaları ile nadir belirtiler arasında bir bağlantı olduğuna inanmak mantıklı. Kan pıhtılaşmasını ve düşük trombosit seviyelerini tetikleyen bir bağışıklık tepkisi var gibi görünüyor. İlaçların neden olduğu benzer durumları biliyoruz" dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.