Prof. Dr. Canan Karataş vatandaşları uyardı: Eğer bunu yapıyorsanız hemen çöpe atın!

Prof. Dr. Canan Karataş vatandaşları uyardı: Eğer bunu yapıyorsanız hemen çöpe atın!
Televizyon ekranlarından ve sosyal medyadan yaptığı uyarılarla tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, hastalıklar ve sağlıklı beslenme ile ilgili yaptığı uyarıların ardından bu kez de “çamaşır yıkama yöntemi” ile ilgili uyarısıyla dikkat çekti.

Uzun yıllardır Türkiye’de çeşitli televizyon programlarında yaptığı açıklamalarla adından söz ettiren Prof. Dr. Canan Karatay, özellikle de sağlıklı beslenme, hastalıklar ve kalp sağlığı ile ilgili açıklamalarıyla geniş kitlelere ulaştı. Kimi zaman yaptığı açıklamalar ve verdiği tavsiyelerle tartışmalara da konu olan Karatay, bir kez daha şaşırtan bir açıklama ile dikkatleri çekmeyi başardı. Canan Karatay bu kez de vatandaşları “çamaşır yıkama yöntemi” konusunda uyararak dikkat çekti.

Kalp hastalıkları, sağlıklı beslenme ve genel olarak hastalıklarla ilgili açıklamalarda bulunması ile adından söz ettiren Canan Karatay, dikkat çeken ve şaşırtıcı açıklamalarda bulundu. Bu kez çamaşır yıkama konusunu ele alan Karatay, vatandaşları “deterjanları çöpe atma” konusunda uyardı. Vatandaşlara şaşırtıcı bir tavsiyede bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, kendisinin çamaşırları nasıl yıkadığını da açıkladı. İşte detaylar…

“ÇAMAŞIRLARI SODYUM BİKARBONATLA YIKAYIN”

Yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez de “çamaşır yıkama” konusunda verdiği tavsiyelerle dikkat çekti. Karatay konuya ilişkin açıklamasında, “Çamaşırları sodyum bikarbonat ile yıkayın. Bulaşıkları da makinede değil, normal sabunla yıkayın. Evde kullanılan temizlik malzemeleri sadece çarşaflarda vs. kalmıyor, havaya da karışıyor ve biz de bunları soluyoruz. Vücut o zehri içeri girmesin diye burnu tıkıyor” sözlerini dile getirdi.

“SICAK SUDA NE BAKTERİ KALIR NE VİRÜS”

Canan Karatay açıklamasının devamında ise “Biz evde sünger kullanmıyoruz, bez kullanıyoruz ve bezi sürekli yıkıyoruz. Bulaşık süngerlerindeki mikroplar çok sıcak suda ölür. Sıcak suda ne bakteri kalır ne virüs” dedi. Daha önce de birçok kez “ezber bozan” açıklamalarıyla gündeme gelmiş olan Canan Karatay, söz konusu açıklamalarıyla bu kez de “temizlik ürünleri” konusunda ezberleri bozmayı başardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.