Prof. Dr. Ekrem Çulfa’ya aynı anda iki önemli ameliyat

Prof. Dr. Ekrem Çulfa’ya aynı anda iki önemli ameliyat
Ünlü doktor acilen ameliyata alındı! Prof. Dr. Ekrem Çulfa aynı anda hem koroner arter bypass hem de kalp kapakçığı değişimi ameliyatı oldu

Korona ve pandemi sürecinden sonra acil baypas ameliyatları kalp kapakçığı değişimi ve mitral kapak tamir ameliyatları hızla artıyor. Aile, Evlilik Çift danışmanı, psikolog ve aşk doktoru, Prof. Dr. Ekrem Çulfa da bunun son örneklerinden birisi. Çulfa, acilen ve aynı anda koroner arter by pass ameliyatı ve kalp kapakçığı değişim ameliyatlarına alındı.

Ünlü Aşk Doktoru ve ilişki uzmanı Prof. Dr. Ekrem Çulfa 11 Temmuz 2023 salı günü gecenin geç saatlerinde yüksek tansiyon, şeker ve solunum problemleri nedeniyle ailesi tarafından, GATA; yeni adıyla Sultan Abdülhamit Han Hastanesine acil servisine kaldırıldı.

Ekrem Çulfa’ nın durumu, acil servis doktor, acil servis teknisyenleri, hemşireleri ve diğer sağlık çalışanlarının özverili ve profesyonel müdahaleleriyle biraz daha stabil hale getirildi. Çulfa’ya kardiyoloji bölümününün de muayene etmesi gerektiği teklif edildi. Bu durumu hemen kabul eden Ekrem Çulfa, acilen kardiyolojik muayeneye tabi tutuldu. Kendisi randevulu ya da randevusuz önümüzdeki haftalarda anjiyo olmak için davet edildi.

whatsapp-gorsel-2023-08-23-saat-16-02-50.jpg

3 Ağustos 2023 tarihinde yapılan başarılı anjiyo neticesinde durumun hiç sağlıklı olmadığı, büyük riskler teşkil ettiği, hemen Koroner baypas ameliyatına alınması gerektiği; Uzman Kardiyolog doktorlar tarafından kendisine iletildi ve Siyami Ersek Hastanesine ameliyatının planlanması için sevk edildi.

Ekrem Çulfa ve ailesi bu durumla başa çıkmak ve acil ameliyata hazır olmak, motivasyon toplamak için yemek yemeye gittiler. O sırada Ekrem Çulfa aniden bayıldı ve hemen ambulans çağrıldı. Kendisi ve ailesi İstanbul Anadolu Yakası Siyamı Ersek Hastanesi’ ne önlü arkalı ambulansla ulaştılar. Tam bu esnada, Marmara Afyonkarahisarlılar Federasyonu ve Afyonkarahisarlılar Platformu da hemşerilerinin zor gününde devreye girdi. Siyamı Ersek Hastanesi ameliyat için birkaç ay beklemesi gerektiği durumun çok riskli olduğunu belirttiler.

Durumun çok riskli olmasından dolayı Ekrem Çulfa' nın ameliyatlarının yine bir hemşehrisi olan Ünlü Kalp Damar Cerrahı Prof Dr Cengiz Köksal ve uzman ekibi tarafından hemen ameliyatının yapılması gerektiği önerisi geldi. Ekrem Çulfa, 4 Ağustos 2023 Cuma günü Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ ne müşahede altında tutulmak üzere yatırıldı ve 8 Ağustos 2023 tarihine ameliyat tarihi verildi.

5 saat sürmesi planlanan ameliyat 10 saat sürdü

Yapılan tıbbi tetkikler ve araştırmalar neticesinde beş damarının tıkalı olduğu ve kalp kapakçığı’ nın da değişmesi gerektiği kendisine doktorlar tarafından söylendi. Dünyaca tanınan Psikoterapist olan Ekrem Çulfa, bu durumu profesyonelce kabul etti. Böyle olunca hazırlıklar daha da hızlandırıldı. 8 Ağustos 2023 Salı sabahı ameliyata alınan Ekrem Çulfa’nın beş saat sürmesi planlanan ameliyatı yaklaşık on saat sürdü. Ameliyat sürecinde ailesi, sevenleri, dostları,danışanları, meslektaşları ve öğrencileri dilek, dua ve temennilerini. bildirirken aynı zamanda “Kan Verme” yarışına girdiler.

İstanbul Avrupa Yakası Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan on saatlik bir operasyon sonunda, Ekrem Çulfa yoğun bakım bölümüne alındı. Burada altı gün hem Entübe hem de Yoğun Bakım zorlu etabını yaşadı.

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Entübe ve Yoğun Bakım ekibinden son derece memnun kalan. Ekrem çulfa. Daha sonra. Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Servisi’ne kaldırıldı. Bu sırada. enfeksiyon kapmaması için ziyaret etmek isteyen 3 bin kişiden bir kaç şanslı aile kabul edildi.

whatsapp-gorsel-2023-08-23-saat-16-02-50f.jpg

Ünlü aşk doktoru Ekrem Çulfa. 21 Ağustos 2023 tarihinde. Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ nden taburcu edildi. Yoğun istek ve ihtiyaç üzerine Tv programları, yazarlık, online psikolojik danışmanlık seansları ve Psikoloji Pedagoji eğitimlerine konutundan devam eden Ekrem Çulfa ilerleyen zamanlarda yüz yüze seminer ve eğitimlerine de ayrıca devam edecek.

Bu süreçte Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Prof. Dr. Doktor Cengiz Köksal ve ekibi beş ay daha tıbbi ve farmakolojik destek olmaya devam edecek.

Ekrem Çulfa'ya ameliyat sonrasında duygu, düşünceleri ve son söyleyecekleri sorulduğunda Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi bölümü öğretim üyelerine, Profesör Doktor Cengiz Köksal’a, uzman ekibine, hemşirelerine, tüm sağlık çalışanlarına, Marmara Afyonkarahisarlılar Federasyonu yetkililerine ve Başkanı Ömür Gülseven’e, Halkla İlişkiler Başkanı Mehmet Çaylak’ a, Afyonkarahisarlılar Platformu yetkililerine ve Seçkin Köse’ ye teşekkürlerini arz etti.

Prof. Dr. Ekrem Çulfa, “Bizi en iyi damdan düşen anlar” felsefesine göre hayatının geri kalan bölümünü tıbbi ameliyat geçirmesi gerekenlere gönüllü profesyonel destek sunarak geçireceğini ifade etti.

Koroner Arter Bypass Ameliyatı Nedir?
Koroner arter baypas ameliyatı veya gündelik dilde kalp baypas veya baypas ameliyatı, anjinayı ortadan kaldırmak ve koroner arter hastalıktan ölüm riskini azaltmak için yapılan bir cerrahi uygulamadır.

Mitral Kapak Cerrahisi, Mitral kapak değişimi Nedir?
Hastalıklı olan kapağın tamamen sökülüp, yerine mekanik veya biyolojik protez kapaklar takılması işlemidir.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum