Sağlık Bakanı Koca'dan Bilim Kurulu toplantısı sonrası ilk açıklama: 'Son 15 günde, maalesef çoğu ilimizde vaka artışı görüldü'

Sağlık Bakanı Koca'dan Bilim Kurulu toplantısı sonrası ilk açıklama: 'Son 15 günde, maalesef çoğu ilimizde vaka artışı görüldü'
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu akşam gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Koca, 'Son 15 günde, maalesef çoğu ilimizde, vaka artışı görüldü. Sonuçlar henüz hastanelere fazla yansımaya başlamadı' dedi.

Açıklamasında 'kontrollü normalleşme' döneminin ikinci haftasının geride bırakıldığını hatırlatan Bakan Koca, sonuçların zamanla alınacağını, salgının ise kısa sürede tırmanışa geçebileceğini belirtti. 

'Virüse sosyal hayatı ele geçirme fırsatı vermeyin. Gün gün verdiğiniz bir mücadele ve yaşadığınız mahrumiyetler sonucunda kazandıklarınızı, kaybetmeyin' uyarısında bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, riski yüksek illerin, tedbirlerin ciddiyetinin yüksek olduğu iller olduğunu ve bu ciddiyeti göstermeleri çağrısında bulundu.

'Virüsün hareket imkanı arttı'

Açıklamasına 'Çeşitli kısıtlamaların yerini şimdi serbestlikler aldı, sosyal hareketlilik arttı, virüsün hareket imkanı da arttı' diyerek devam eden Bakan Koca, 'Maharet, tedbirlere uyarak, bu imkânı virüse tanımamaktır. Sokağa çıkan her insan bu bilinçle hareket etmelidir" diye ekledi.

'Artışlardan hepimiz sorumluyuz, düşüşlerle hepimiz mutluyuz' ifadesini kullanan Fahrettin Koca, tedbirlerin bir insanlık borcu ve bir yurttaşlık görevi olduğunu kaydetti.

'Maalesef, çoğu ilimizde vaka artışı görüldü'

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

"Bilim Kurulumuz bu hafta tekrar toplanarak, normalleşme sürecimizin 15 günlük yansımalarını ve aşı konusundaki gelişmeleri değerlendirdi: Son on beş günde, maalesef çoğu ilimizde vaka artışı görüldü. Sonuçlar henüz hastanelere yansımaya başlamadı."

"Sayın Cumhurbaşkanımzın, Kabine toplantısında açıkladığı üzere, renklere göre sınıflandırdığımız illerimizdeki vaka artışı seyri bir süre daha takip edilecek. İlk 15 gündeki performansımız, istenilen düzeyde olmasa da, meseleye artan bir iradeyle sahip çıkacağınıza inanıyoruz. Haftada bir yayınladığımız insidans haritası ise salgınla mücadelede başarı karnemizdir. Bu haritaları dikkatle takip etmelisiniz."

Biontech aşısı uygulanmaya başlıyor

"Halihazırda kullandığımız aşıdan farklı bir aşı olan Biontech aşısının testlerde kullanılacak olan ilk 5800 dozu ülkemize ulaştı. Uygulanmak üzere, bu ay 4.5 milyon doz daha gelecek. Bu sırada aşının testleri tamamlanmış olacak. Bu aşı da, aşı sırası gelenlere yapılacak."

60-65 yaş grubu aşılaması başlıyor

"Gelecek haftadan itibaren 60-65 yaş grubunun aşılarına başlanacak. Yaşınız 60-65 arasındaysa lütfen telefon mesajlarınızı dikkatle takip edin."

'Virüs mutasyona uğradı diyerek, asla işi hafife almayın'

Mutant virüsler, daha zayıf fakat daha hızlı bulaşıyorlar. Böylece vakalar da yaygınlaşıyor. Endişe verebilecek yayılmanın önüne kesecek olan tedbirdir. Virüs, eski virüs değil, mutasyona uğradı diyerek, asla işi hafife almayın. Mutantı da olsa, koronavirüs tehlikeli bir virüstür."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.