Sağlık Bakanlığı Kura Çekimi Ne Zaman 2023?

Sağlık Bakanlığı Kura Çekimi Ne Zaman 2023?
Sağlık Bakanlığı’nın işçi alımı kura çekiminin ne zaman yapılacağı merak konusu oluyor. İşte 2023 Sağlık Bakanlığı kura çekimi ile ilgili tüm bilgiler…

Fatma Müge Yücetürk - Sağlık Bakanlığı'nın yapacağı işçi alımının sonuçları büyük merak konusu oluyor. Toplam 10 bin 900 işçinin istihdam edileceği kura çekiminin tarihi araştırılıyor. Peki Sağlık Bakanlığı işçi alımı 2023 kurası ne zaman çekilecek?

“Sağlık Bakanlığı işçi alımı 2023 yılı kura çekimi ne zaman yapılacak?” sorusunun cevabı açıklandı. Ankara'da noter huzurunda yapılacak kuranın tarihi ne?

Sağlık Bakanlığı Kura Tarihi 2023

Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvurusu olumlu olan adaylar üzerinden yapılacak kura çekimi Ankara’da noter huzurunda gerçekleştirilecek. Sağlık Bakanlığı kura çekiminin 25-26 Nisan 2023 tarihinde yapılacağı açıklandı. Sabah saat 09.00’da başlayacak olan kura çekiminin saat 18.00’de bitmesi bekleniyor.

Kura sonucunda asıl aday olmaya hak kazanan kişilerin belgeleri kontrol edilerek, uygunlukları değerlendirilecektir. Atama şartlarında belirtilen niteliklere sahip olmayan adayların hak kazansalar dahi atama işlemleri gerçekleştirilmeyecektir. Öte yandan yapılan atamalar sonucunda belirli kadrolara yerleştirilen adaylar arasından istenen evrakları belirlenen süre içerisinde eksiksiz biçimde teslim etmeyen adaylar da görevlerine başlayamayacaktır.

Kura sonucunda; eksik belgeye sahip olanlar, İşletme Toplu İş Sözleşmesi’nin 15. maddesi gereğince bir aylık deneme süresi içerisinde sözleşmesi feshedilenler, atama şartlarına uygun olmadığı tespit edilenler veya çeşitli nedenlerle göreve başlayamayacak olanların yerine ise kura çekimi yedek listesinde ilk sırada olan kişilerden başlayarak atama şartlarını yerine yetirenler Sağlık Bakanlığı’nda çalışmaya başlayacak.

Sağlık Bakanlığı Kura Çekimi Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Sağlık Bakanlığı kura çekimi takviminin açıklanmasının ardından, kura sonuçlarının nerede açıklanacağı da merak konusu oluyor. 2023 Sağlık Bakanlığı işçi alımı sonuçları https://yhgm.saglik.gov.tr/ internet sitesi üzerinden yayınlanacak. Sağlık Bakanlığı kura çekimi başvuru olumlu olan adaylar 25-26 Nisan tarihlerinde yapılacak kura çekiminin sonuçlarını bu adresten öğrenebilecek.

Hangi braşlara alım yapılacak?

Sağlık Bakanlığı'na alınacak 10 bin 900 işçinin braşları ise şöyle; 

4 bin 958 temizlik görevlisi
3 bin 386 güvenlik görevlisi (silahsız)
747 klinik destek elemanı (hastane)
520 hasta karşılama ve yönlendirme görevlisi
279 elektrikçi
195 inşaat boyacısı
130 marangoz
277 ısıtma ve sıhhi tesisatçı
258 bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elamanı
150 biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.