Siyasilerden 14 Mart Tıp Bayramı mesajları

Siyasilerden 14 Mart Tıp Bayramı mesajları
14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle önde gelen siyasi isimler mesajlarını iletiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı'nda Lütfen Platormu'nun başlattığı dijital mektup kampanyasına katılarak ilk mektubu yazdı. Mektubunda sağlık çalışanlarının bayramını tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, '14 Mart'ı sağlık çalışanlarına vefa ve minnet borcunu ödemenin bir vesilesi olarak görüyoruz' ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Twitter hesabından yayımladığı mesajında, "Yaşamımızı emanet ettiğimiz değerli sağlık emekçilerimize söz veriyorum. Çalışma koşullarınızı iyileştireceğiz. Çalışırken can güvenliği endişesi yaşamadığınız ve emeğinizin karşılığını aldığınız bir sağlık sistemini birlikte kuracağız. Vatandaşı koruyan, sağlık emekçilerini onurlandıran güçlü sosyal devleti birlikte inşa edeceğiz. Bu bizim öncelikli görevimizdir. Bu vesileyle bir nefes sıhhat için, kendi nefesinden vazgeçen sağlık emekçilerimizin hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Bir canı yaşatabilmenin sorumluluğuyla hareket eden, iyiliği, emeği, dayanışmayı ve umudu yaşatmaktan vazgeçmeyen bütün sağlık emekçilerimizin 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyorum."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Twitter hesabından, "Karşılaştıkları zorlu koşullara rağmen büyük bir görev bilinciyle mesleklerini yerine getiren doktorlarımız ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyorum… Pandemi sebebiyle kaybettiğimiz sağlık çalışanlarımızı da bu önemli gün vesilesiyle rahmetle anıyorum..." mesajını paylaştı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise Twitter'dan, "Çanakkale'de cepheye koşan tıbbiyelilerin kahramanlığı daima hatırımızdadır; sağlık alanında ülkemizi daha ileriye taşımak için çalışan, bu salgın döneminde insan üstü bir gayretle canları pahasına mücadele eden sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyorum" mesajını aktardı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da dijital mektup kampanyasına katılarak sağlık çalışanlarına mektup yazdı. Twitter hesabından paylaştığı mektubunda Oktay, "Sağlık sektörümüzün değerli kahramanları, dünyayı sarsan Covid-19 salgını ile mücadelede ön saflarda yer alan tüm sağlık çalışanlarımızın sergilediği özveri ve fedakârlık için minnettarım. Salgın sürecinde artan iş yükünüzle büyük sorumluluklar üstlenerek insanüstü bir çaba göstermektesiniz. Gece gündüz demeden, ailenizden ve sevdiklerinizden ayrı kalarak virüs bulaşı riski altında hastalarımıza şifa olmaktasınız. İçinden geçtiğimiz zor zamanlarda gösterdiğiniz sebat ve gayretleriniz için sizlere büyük bir teşekkür borçluyuz. Pek çok ülkede sağlık hizmetlerindeki eksiklikler ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle oluşan belirsizlik ikliminin Türkiye'de oluşmasına el birliğiyle fırsat vermedik. Bugün tüm sağlık çalışanlarımızın fedakârlıklarının yanı sıra hastanelerimizin hizmet kapasitesinden aşılama hızına kadar salgınla mücadelede örnek alınan bir ülke konumundayız. Bu başarıda en büyük pay hayatını hayat kurtarmaya vakfeden tüm hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza aittir. Cumhurbaşkanımız liderliğinde reformlarla ve gerçekleştirmeyi planladığımız projelerle ülkemizi hem sağlık alanında daha ileri taşıyacak hem de sağlık çalışanlarımızın standartlarını daha da yükselteceğiz. Gayesi canı pahasına insanı yaşatmak olan tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı tebrik ediyor, bütün sağlık çalışanlarımızı saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum." ifadelerine yer verdi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise Twitter hesabından bir video paylaşarak kutladı. Vali Yerlikaya, video mesajında şunları söyledi: "

Sizler bizim kahramanlarımızsınız. İyi ki varsınız… 14 Mart Tıp Bayramınızı gönülden kutluyorum." dedi. Sağlık çalışanlarının giydiği kıyafeti kısa bir süre giydiğinde nefes almakta bile zorlandığını dile getiren Vali Yerlikaya'nın Tıp Bayramı mesajı şöyle: “Kıymetli Hemşerilerim, biraz önce Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yoğun bakım ünitesinde yatan hastalarımızı ziyaret ettim. Sağlıkla alınan bir nefesin ve Kovid-19 önlemlerinin ne kadar önemli olduğuna bir kez daha şahit oldum.

İçeride sağlık çalışanlarımız insanüstü bir gayret gösteriyorlar. Hastalarımız iyileşsin, onlardan güzel bir haber bekleyen yakınlarının yüzü gülsün diye. Kısa bir süre giydiğim bu kıyafetin içinde nefes almakta bile zorlandım. Oysa sağlık ordumuz bu kıyafetlerin içinde yüksek risk altında saatlerce çalışıyor, hayat kurtarıyor, bizlerin sağlığı için büyük fedakârlıklara katlanıyorlar. Kıymetli İstanbullular, hayatımıza anlam katan birçok şeyin kıymetini, ancak yokluğunda anlıyoruz; en başta da sağlığımızın. Özellikle son bir yıldır, bir başka değerin kıymetini daha iyi anlamaya başladık. O da, doktorlarımızın, hemşirelerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın. Hepsine minnettarız, Allah razı olsun. Son bir 1 yılda sadece İstanbul'da 33 sağlık çalışanımızı Kovid-19 yüzünden kaybettik. Ülke genelinde ise 29 bin 356 vatandaşımız maalesef yaşamını yitirdi. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Kıymetli sağlık çalışanlarımız, hayat kurtarmak için saatlerce uykusuz nöbet tutuyorsunuz. Salgın koşullarında yavrularınızdan, ailelerinizden mahrum kalıyorsunuz. Hiçbirinizin hakkı ödenmez. Sizler bizim kahramanlarımızsınız. İyi ki varsınız… 14 Mart Tıp Bayramınızı gönülden kutluyor; bir an önce ülkemizin, İstanbul'umuzun sağlıklı günlere kavuşmasını diliyorum."

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Twitter hesabından, "Yaptığı fedakarlıklarla insanımıza, milletimize, insanlığa hizmet eden tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun." mesajını paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, "Hakkınız ödenmez... Salgınla en ön safta, kahramanca mücadele eden tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum. Hayatını kaybeden kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Her zaman yanınızda olacağız."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise, "Hiçbir koşulda yanımızda olmaktan vazgeçmediniz. Hakkınızı ne yapsak ödeyemeyiz. Pandemi sürecinde kaybettiğimiz kahraman sağlık çalışanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, tüm fedakar sağlık emekçilerinin önünde saygıyla eğiliyorum. 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.