Terlemenin çözümü botoks

Terlemenin çözümü botoks
Yaz mevsiminin en büyük sorunlarından biri de terlemek. Kalıcı bir çözüme ulaşmak isteyenler için ise botoks tedavisi kurtarıcı oluyor. Uygulama yapıldıktan 2 gün sonra başlayan etkisi 6 aya kadar devam ediyor. Kimi bire bir iletişim gerektiren işi nedeniyle kimi ise sınavlarda kalem tutamayacak seviyeye gelen elleri için botoks yaptırıyor

Terleme tedavisi hakkında bilgi veren Özel Amerikan Cerrahi Tıp Merkezi’nden Dermatolog Doç. Dr Ercan Karabacak “Cildimizde bulunan ter bezleri stres, heyecan, egzersiz gibi durumlarda daha fazla çalışarak terlemeye neden olur. Aslında terleme vücudun ısı kaybetmesidir. Normal bir durumdur. Fakat aşırı terleme belirli noktadan sonra kişiyi rahatsız edebilir. Yaygın olarak koltukaltı, el, ayak ve yüzümüzde görülür. Özellikle koltuk altı bölgesinin aşırı terlemesi hem görsel hem de sosyal bir soruna neden olur. Bu sorun her yaşta görülebilir” dedi.

Yan etkisi yok

Terleme sonucu oluşan kokunun rahatsız edici seviyelere ulaşabildiğini kaydeden Karabacak, “El, ayak ve koltuk altlarında normalden fazla terleme kişiyi rahatsız eden bir durumdur. İş görüşmelerinden tutun da sınavda aşırı terleme yüzünden kalem tutamayanlara kadar birçok kişi bu konudan muzdarip. Bu kişilere terleme tedavisi uyguluyoruz. Terleme tedavisi botoks ilacının o bölgeye enjekte edilmesi ile yapılır. Uygulamanın herhangi bir yan etkisi yoktur. Son derece basit bir uygulamadır. Fiziki ve ruhsal olarak kişide rahatlama sağlayarak sosyal ilişkilerde kişinin özgüvenini destekler” diye konuştu.

Yılda 2 kere tedavi

Uygulamanın yapımı ve kalıcılığı hakkında ise Karabacak şunları söyledi: “Terleme tedavisinin sonuçları tedaviden yaklaşık 2 ila 4 gün sonra fark edilmeye başlar. Botoksun tam etkisi genellikle 2 hafta içinde elde edilir. Kuruluk, el ve ayakların botoksu ne kadar hızlı metabolize ettiğine bağlı olarak kalıcılığı 4 ila 6 ay sürer. Hastalarımız yılda iki kez tedavi olmalıdır. Ancak bazı kişilerde metabolizma hızlı olabilir ve etkiler kısa süreli ya da hiç görülmeyebilir. Botoks ile el ve ayaklara bu tedavi tekrarlanabilir.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.