TTB acı tabloyu ortaya koydu: Yurt dışı için belge alan doktor sayısı ortalamanın üstünde arttı

TTB acı tabloyu ortaya koydu: Yurt dışı için belge alan doktor sayısı ortalamanın üstünde arttı
Türk Tabipleri Birliği "İyi Hal Belgesi" başvuru sayısının son 15 günde ortalamanın çok üstünde bir artış gösterdiğine ilişkin verileri acı tabloyu gözler önüne serdi.

EMİNE KAŞIKCI- Son dönemde yaşanan olumsuz değişim beyin göçünün artmasına sebep oldu.

Özellikle sağlıkçılara yönelik şiddetin artış göstermesi ve çalışma koşullarının iyileştirilememesi gibi sebeplerden kaynaklı olarak doktorlar ülkeden ayrılarak yurt dışına yerleşiyor.

Bunun yanında mühendisler ve diğer meslek dallarından da daha iyi bir yaşam gerekçesiyle ülkeyi terk edenler oluyor.

Türk Tabipleri Birliği "İyi Hal Belgesi" başvuru sayısının son 15 günde ortalamanın çok üstünde bir artış gösterdiğini açıkladı.

TTB'nin paylaştığı son iki ayın 15'er günlük yarılarında alınan İyi Hal Belgesi sayılarına göre nisanın ilk yarısında 90, ikinci yarısında 91, mayısın ilk yarısında 94, ikinci yarısında 144 doktor yurt dışına gitmek için belge aldı.

Konuyla ilgili olarak TTB'den yapılan açıklamada, "TTB'ye "İyi Hal Belgesi" başvuru sayısı, son 15 günde ortalamanın çok üstünde bir artış gösterdi." denildi.

Öte yandan Erdoğan'ın doktorlara yönelik söylemi hatırlatılarak "Hekimlerin haklarını ve emeğini görmezden gelen, "Giderlerse gitsinler" ifadesinde somutlaşan politikalara karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz." ifadeleri kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.