Uzman Dr. Yavaş'tan maske uyarısı: '3-4 saatte bir yenileyin'

Uzman Dr. Yavaş'tan maske uyarısı: '3-4 saatte bir yenileyin'
Tokat Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Sibel Yavaş, maske uyarısı yaptı. Maskelerin sık sık değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Yavaş, vatandaşlara gereksiz kalabalık oluşturmama çağrısı yaptı.

Sağlık Bakanlığı tarafından en son açıklanan Türkiye koronavirüs risk haritasında haftalık vaka sayısı 100 binde 282,82 olarak 'çok yüksek riskli' iller kategorisinde kırmızı renge boyanan Tokat'ta, Tokat Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Sibel Yavaş vatandaşa uyarılarda bulundu.

'Kırmızı bölgeden çıkmak için kurallara uyulmalı'

'Tokat'ın 'çok yüksek riskli iller' kategorisinden çıkması için kurallara uyulmalı' diyen Uzman Dr. Savaş, "Herkesin önce kendi sağlığını, sonra çevresindekilerin sağlığını korumak için düzenli ve uygun bir maske kullanması, gerektiğinde maskenin değiştirilmesi, el hijyenine dikkat etmesi ve uygun sosyal mesafeyi korumak lazım. Gereksiz bir şekilde kalabalık oluşturmamak adına cadde ve sokaklarda kısa sürede işlerini halledip evlere dönülmesini öneririm" dedi.

'Maske ıslandığı zaman hemen değiştirmek lazım'

Açık havada insanların biraz daha rahat olduğunu ve park ve bahçelerde insanların yan yana oturarak sosyal mesafeye dikkat edilmediğini anımsatan Yavaş, "Uygun mesafeyi mutlaka korumamız lazım. Aşılansak da aşılanmasak da bu tedbirleri hiçbir şekilde gevşetmememiz lazım ki, bu yüksekliği kırabilelim. Maskeyi ağzımızı ve burnumuzu tamamen kaplayacak şekilde kullanılmalı, ıslandığı ya da nemlendiği zaman değiştirmeliyiz. Bu 3-4 saatlik bir durum. Cerrahi maskenin ömrü o kadardır. Bu süreç sonunda yenilememiz gerekiyor. Yüksek sesle konuşuyorsak, nemlenip ıslanıyorsa hemen değiştirmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.