Yurt dışında doğru beslenin

Yurt dışında doğru beslenin
Gezmek, yeni yerler görüp yeni kültürler tanımak keyifli olduğu kadar beslenme kısmı düşünülünce daha tatile çıkmadan stres yaratabiliyor. Diyetistyen Melis Ece Sabri 'Özellikle çocuklu aileler daha önce gitmedikleri ülkelere giderken soru işaretleri ile yola çıkıyorlar' dedi.

Genelde atıştırmalıklarla geçen yurt dışı seyahatlerinden kilo alarak dönmek istemiyorsanız haberimize kulak verin. Diyetisyen Melis Ece Sabri sizler için önemli noktaları sizler için derledi. Alışkanlıklarınızın dışına çok çıkmama ve güvenilir olduğuna inandıklarınızı bırakamama isteği genelde sizi yurtdışında fastfood restoranlarına yönlendirebilir. Özellikle dünya genelinde bulunan marka ve firmalar sizin için doğru tercih gibi gözükse de sağlıklı ve lezzetli seçimler olmadıkları bir gerçek. Gittiğiniz bölgenin kültürünü tanımak sadece gezmek, tarihi yerleri görmek değil, o bölgenin insanları gibi yemek, içmek, beslenmek demektir. Belki hiç tatmadığınız veya ülkemizde olanlardan çok daha lezzetli meyveleri, sebzeleri denemek, farklı pişirme yöntemleri ile hazırlanmış yemekleri deneyimlemek tahmininizden daha güzel bir tatil geçirmenizi sağlayabilir. Geçmiş seyahatlerinizi düşünürseniz gezdiğiniz ülkelerdeki müzelerin, tarihi yapıların detaylarını değil de o yapıların manzarasında eşliğinde içtiğiniz kahvenin, yediğiniz tatlının tadı aklınızda kalmaktadır. Dolayısıyla yiyecek içecek seçimi konusunda yeniliklere açık olmak gittiğiniz bölgelerden size kalıcı anılar bırakacaktır.

Doğru tercih nasıl yapılır?
Gidilen her bölgenin kendine özgü ünlü bir yemeği vardır, mutlaka deneyin. Mümkünse bu tercihinizi çok turistik restoranlarda değil de yerel halkın tercih ettiği yerlerde yapın. Yerel restoranlarda günlük, taze , bölgesel ürünler kullanılacağı için daha lezzetli ve sağlıklı olacaktır.
Konakladığınız otele yakın bölge marketlerine göz atmayı unutmayın. Özellikle süt, yoğurt, kefir, badem sütü gibi süt gruplarındaki çeşitlilik geziniz sırasında kahvaltı veya ara öğünleriniz için seçenekler bulmanızı sağlayacaktır. Yine bazı ülkelerde bulunan bize oranla çok daha çeşitli tam tahıl grubu ekmekleri ile farklı ve sağlıklı tatlar deneyecek belki de dönüşte yanınızda bile getirmek isteyeceksiniz.

Küçük öğünler önemli
Her yerde her aradığımızı bulsak da mutlaka çantanızda taşıması kolay, kuru meyve, leblebi gibi atıştırmalıklar götürmeli, gezerken yemek yemeyi unuttuğunuz sıralarda küçük ara öğünler yaparak kan şekeri dalgalanmalarını önleyebilirsiniz. Vücudumuzun en önemli ihtiyacı olan suyu özellikle uçak yolculuklarında bol tüketip basınç değişimi kaynaklı susuzlukları önlemelisiniz. Geziniz sırasında gün içinde doğal kaynak suyuna ulaşamasanız gazsız mineralli suları deneyebilir, bizim damak tadımıza yakın olduğu için daha rahat tüketebilirsiniz.

Fazla kaçırmayın
Formumu korumaya devam edip, lezzetlerden de kendimi yoksun bırakmamalıyım derseniz; öğün sayınızı azaltıp gün arasına tok tutacak güzel bir kahve - sütlü kahve öğünü eklemek, sıkı bir kahvaltı ve akşam yemeği harici öğün yapmadan günü kapatmak yeterli olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.