Zayıflamak İstiyorum Nasıl Zayıflayabilirim?

Zayıflamak İstiyorum Nasıl Zayıflayabilirim?
Zayıflamak için ilk önce psikolojik olarak kişi kendini zayıflamaya hazırlamalıdır.

Daha sonrasında kişi bir diyetisyene giderek kendine özel bir beslenme programı hazırlatmalıdır. Beslenme programı hazırlatılırken yapılan yağ kütlesi, kas kütlesi, boy ölçümü gibi ölçümler yaptırılıp gerekli testler yapıldıktan sonra hedef kilo belirlenmelidir. Hedef kilo belirlendikten sonra beslenme programı diyetisyen tarafından hazırlanmalıdır. Bu hazırlanan beslenme programına harfiyen uyulmalıdır. Haftalık kontroller aksatılmamalıdır. Ayrıca yapılan diyet egzersizler ile birlikte desteklenmelidir.



Diyetisyene Nasıl Gidilir?



Diyetisyene gidilmeden önce gidilecek olan diyetisyen iyice araştırılmalıdır. Alanında uzman bir Diyetisyene gidilip beslenme programı hazırlanmalıdır. Zayıflama süreci içerisinde diyetisyenin bir yol gösterici olduğu unutulmamalıdır. Zayıflama sürecinde asıl rol kişinin kendisindedir. Zayıflama sürecinde kişi, kararından asla vazgeçmemelidir. Karardan vazgeçildiği anda verilen kilo varsa da o kilo geri alınır hatta daha fazla kilo bile geri alınabilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak adına yapılan beslenme programına harfiyen uyulmalı, kontrollere zamanında gidilmeli, kontroller aksatılmamalı ve egzersiz yapılmalıdır.



Zayıflarken Ne Tür Egzersizler Yapılır?



Tıpkı beslenme programında olduğu gibi zayıflama sürecinde yapılacak olan egzersizler de kişiye özel olmalıdır. İstenen bölgelerde zayıflama sağlanabilmesi için diyetisyen ile birlikte hazırlanan beslenme programına uyulması dışında egzersiz de yapılmalıdır. Bu yapılacak olan egzersizler alanında uzman bir spor danışmanı ile birlikte belirlenebilir. Kişinin vücut tipine ve zayıflama istediği bölgelere dikkat edilerek bir egzersiz programı hazırlanmalıdır. Egzersizin amacı zayıflama esnasında kas kütlesinin olabildiğince korunarak zayıflamanın ya kütlesinden gerçekleşmesini sağlamaktır. Herhangi bir kas veya su kaybı zayıflama sayılmamaktadır.

Oluşan kas veya su kaybı hedeflenen kiloya ulaşıldıktan sonraki dönemde beslenme programına uyuma bırakıldığında ve egzersiz de bırakıldığında geri alınır. Bu verilen kiloyu geri alma işlemi verilen kilodan daha da fazla olabilir. Bu sebeple de zayıflarken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri de zayıflamanın yağ kütlesinden gerçekleşmesidir. Zayıflamanın yağ kütlesinden gerçekleşebilmesi için de beslenme programının yanında mutlaka uygun egzersiz hareketleri de yapılmalıdır. Zayıflamak için hazırlanan beslenme programına ve egzersiz programına harfiyen uyulmalıdır. Kontrollere düzenli bir şekilde gidilmelidir.

İlgili Haberler

Kaynak:Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.