Şampiyon kim olur?

Başakşehir hiç şüphe yok ki avantaj sahibi. Lider durumda ve en yakın rakibi Galatasaray'ın 5 puan önünde. Dolayısıyla Başakşehir'in kalan maçlarından 1'ini kaybetme hakkı hala var, kredisi hala var. Galatasaray ile karşılaşacak olan Başakşehir ola ki bu maçta kaybetse bile diğer maçlarında puan kaybetmemesi halinde şampiyon olacak. Tabii bu süreç de Başakşehir'den çok mucizeler yaratması gereken Galatasaray...

Galatasaray hem Başakşehir'i yenmeli hem kalan tüm maçlarını yenmeli hem de bu arada Başakşehir'in tökezlemesi ve puan kaybetmesi için dua etmeli. Futbol işte böyle bir oyun. Galatasaray ligin ilk yarısında 2-0 önde olduğu karşılaşmada Fenerbahçe ile 2-2 beraberliğe razı oldu 2 puan kaybetti. Yine içerideki Çaykur Rizespor maçı ve daha akla gelen “ucuz” diye tabir edebileceğimiz birçok basit puan kaybı var. Bu puan kayıplarıyla birlikte Galatasaray şu an mucizeye ihtiyaç duyan takım oldu.

Galatasaray mucize yaratabilir mi?
Şimdi gelelim diğer sorunun cevabına. Galatasaray mucize yaratabilir mi? Neden olmasın... Galatasaray spor medyasındaki tabiriyle “winner” bir kulüptür. Yani şampiyonluk yarışlarını ve final maçlarını ne yapıp edip lehine çevirebilen, kazanmak için mücadele verebilen bir kulüptür. Geçmişte Galatasaray'ın birçok geri dönüşü başarısı var. Takımın başında her şeye rağmen bir Fatih Terim faktörü var. Yine taraftar ve yönetim de kenetlenmiş durumda. Camianın bu güçlü ve birliktelik içerisindeki tavrı Galatasaray'ın bir mucizenin kapısını daha aralamasına vesile olabilir. Geçtiğimiz yıllarda Hamza Hamzaoğlu ile sezon sonunu iki kupayla kapatan Galatasaray'ı hatırlayın. Kim böyle bir şeyin gerçek olabileceğini hayal edebilirdi ki?

Ayıp ettin Sinan Gümüş
Sinan Gümüş, Galatasaray'da Fatih Terim'in     ısrarla tutup oynattığı bir isimdi. Ama geçenlerde Sinan kendini bitirecek hamleyi yaptı. Futbolcular sahada olduğu kadar dışarıda da “örnek” olmayı öyle kalabilmeyi başarmalı. Sonuca bakın  Sinan için geçerli haber şu;
“Takımı uğurlamaya gelen Galatasaraylı taraftarlar için, ‘Hepsi Suriyeli’ benzetmesi yapan Sinan Gümüş’ün kadro dışı kalacağı öğrenildi. Diagne’nin sosyal medya hesabından paylaştığı videoya yansıyan sözleri camiada tepki çeken Sinan, “Kötü niyetli olmayan bir sözümün yanlış anlaşılmasından dolayı çok üzgünüm. Kırdığım, üzdüğüm kimse varsa özür dilerim” demişti.
Yardımcı antrenör Hasan Şaş’ın, “Kimse merak etmesin, gereğini yapacağız” dediği 25 yaşındaki hücum oyuncusu için kararın en kısa sürede verileceği öğrenildi. Kontratı sezon sonunda bitecek olan Sinan Gümüş’e yeni     teklif sunulmayacak. Sarı-Kırmızılı oyuncunun menaceriyle birlikte kendisine yeni kulüp aradığı ifade ediliyor...”
Eee ne demiş Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk;
“Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim...”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Barış Kış Arşivi