Samyeli Engelsiz Yaşam Ankara’da!

16 Mart 2020 tarihi itibariyle dünyayı etkisi altına alan covid-19 dünyayı ve ülkemizi de etkilemeye devam ediyor. Bu süreç özel gereksinimli bireyleri de yakınen etkiledi. Normalleşme süreci kapsamında  15 Haziran’da özel çocukların Hastane sağlık kurulu raporları 1 Yıl (Ram) rapor yenileme süreçleri 6 Ay süreli olarak uzatılmıştı. Uzatılan raporlar özel çocukların belli bir kısmına yansımış olsada her birey bu haktan yaralanamadı.

Raporların 6 ay olarak uzatılmasının yetersiz olduğunu söyleyen Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Derneği Başkanı Bahattin Demir bir çok velinin müracatı ve talepleri üzerine Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül ve Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanı Murat Ağar’a bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Bahattin Demir; “Eğitim rapor sürelerinin 6 ay uzatılmış olması yeterli değildir.En az bir 6 Ay daha uzatılması gereklidir.

bahattin demir


İkinci bir husus ise özel çocukların otizm, fiziksel ve işitme gibi tanıya sahip bireylerin her yıl rapor yenilemek için Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ne müracaat etmesi ve devam eden sürecin her yıl aynı şekilde tekrarlaması hem çocuklara hem de devlete kırtasiye ürünleri gibi birçok noktada fuzuli gider olarak bir yüklenmektedir. Yanı sıra bu durum birçok il ve ilçede Ram’da hizmet veren  kadro eksiklerininde bir nevi tamamlanması anlamına da geliyor. Rapor alan özel çocukların  yaklaşık % 60-70’ i uzun vadeli bir eğitim programına tabi tutulmaktadır. Raporların kare kod yada numara yoluyla kayıt yapılması için alt yapısı hazır olarak bildiğimiz sisteme geçişininde tekrar Devlet (Ram) özel eğitime özel gereksinimli çocuklara katkı sunacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Konu ile ilgili Genel Müdürlük ve Daire Başkanlığında yapılan görüşmenin neticesinde durumdan haberdar olduklarını belirten  Mehmet Nezir Gül bu durum ile ilgili tekrar bir değerlendirme yapılacağını söyledi. Demir, ilgi ve alakalarından dolayı Genel Müdür Mehmet Nezir Gül ve Daire Başkanı Murat Agar’a konulara olan hassas ve duyarlı davranışları için müteşekkürlerini sundu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahattin Demir Arşivi