Rahsa Pınar Çetinkaya

Rahsa Pınar Çetinkaya

Sanat Cenneti Büyükçekmece ve Hasan Akgün...

“Sanattan mahrum bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.”

Mustafa Kemal Atatürk

Sevgili Atam’ın her sözü mü haklı çıkar. İşte yine haklı çıktı.

Büyükçekmece belediyesinin Başkanı Hasan Akgün sanatın her yönüne önem veren örnek bir başkan.

Sayın başkan; halkın içinden biri, samimiyeti, sevgisi, bilgisi ve kurduğu ekibi işinin ehli insanlar…

Başkan Hasan Akgün, Nazan Karagözoğlu'na ve tüm ekibine başarılara imza attıkları için teşekkür ve tebrik ederim.

Her mevsim sanat ile iç içe olan belediyemiz hakkında 22-11-2017 tarihli Gazetem İstanbul’daki “Büyükçekmece Sanat sevenler Cenneti” başlıklı yazımı okuyanlar hatırlayacaktır.

***

Büyükçekmece halkının, sanata duyarlılığını burada da görmek her zaman mümkündür. Oyunlar kapalı gişe oynuyor. Yoğun bir ilgi söz konusu mütemadiyen. Sanatsever başkan ve sanatsever halkın birleştiği nadide güzel ilçelerden biridir Büyükçekmece. Büyükçekmece’yi sanat cennetine çevirdiğiniz için teşekkürler Hasan Akgün.

Demiştim yine diyorum…

***

Yine aynı düşüncedeyim ve Hasan başkan olduğu sürece de bu fikrim değişmeyecek.

Kışın her yaşa hitap eden ayrı güzel etniklikler düzenleyen Büyükçekmece’yi yazın ayrı görmelisiniz.

Görselliği ile muhteşem manzarayı efsunlayan, deniz ve gölün birleşen noktasında tüm sorunları bir kenara bırakıp saatlerce gün batımını keyifle izleyebileceğiniz nadide bir ilçe.

Ve Büyükçekmece’nin güzelliğine güzellik katan sanata doyuracak etniklerin başında Uluslarası Kültür ve Sanat Festivali geliyor. 60 tan fazla ülkenin katılım sağladığı, folklor gösterileri, konserler ile halkın beğenisini sağlıyor.

Kitap fuarından, tiyatroya, konsere, söyleşi, sergi ve bilimum etniklikler ile ilçeyi sanat sever bir cennet haline getirdiğini bir kez daha söylemekten gurur duyuyorum.

Teşekkür ederim başkanım…

***

Tiyatro demişken bahsini geçirmeden geçemeyeceğim. Ama öncelikle Sevgili müdürümüz zarif Nazan Hanım size ve ekibinize teşekkür ederim.

***

Tiyatro sevgim küçüklüğümde canım babamın aşıladığı bir aşktır benim için ve halen devam eden…

Çünkü tiyatro gönüller arasında bağ kuran, toplum kültürünün aynasıdır. Çünkü tiyatro kültürü kültür ile aşılayan, eğitirken güldüren, düşündüren canlı performans ile büyüleyici bir gösteridir.

Sanatın gücü vardır ve güce bağlı sanat olamaz, düşünülemez, yaşayamaz, üretemez. Sadece tiyatro değil tüm sanat şubeleri, bağımsız olmalıdır.

Genco Erkal’ın da dediği gibi “Tiyatro insandan insana bir iletişimdir. Araya elektronik ya da mekanik bir aygıt girmeden yapılan bir iletişim.”

***

Ali Poyrazoğlu yılların eskitemediği duayeni seyretmek öylesine keyifliydi ki anlatamam. Güldürürken düşündürdü, düşünürken andan kopmadan kendine tekrar dikkati toplamayı sağlayan büyük usta harikaydın, saygı ile elinizden öperim…

” Tamamla bizi ey aşk” gösterisini keyifle izlerken; Büyükçekmece’nin aşkı, Hasan AKGÜN ile tamamladığına şahit oldum…

Tüm belediyelerin böylesine güzel başarılara imza atmasını ve sanattan uzaklaşmadan yeni nesillere aşılamak için biz yetişkinlere büyük görevler düştüğünü hatırlatmak isterim.

Çocuklarınıza örnek olmak için sinemaya, dondurulmuş gıdalara yönelmeyin, sanatın her türlüsüne elinizden geldiğince katılım sağlayın. Siz yapınca onlarda yapacaklardır, söyleyince değil.

Atatürk’ün de dediği gibi ;

“Sanat güzelliğin ifadesidir… Bu ifade söz ile olursa şiir, nağme ile olursa musiki, nakş ile olursa ressamlık, oyma ile olursa heykeltıraşlık, bina ile olursa mimarlık… olur.”

Sanattan uzak kalmayan güzel geleceğimiz için çalışan, emek harcayan tüm sanat severler iyi ki varsınız…

Yolu sevgiden geçen herkese ve tamamlanmayı bekleyen tüm aşklara selam olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahsa Pınar Çetinkaya Arşivi