Sarıyer teyakkuzda

Sarıyer teyakkuzda
Sarıyer Belediyesi farklı mahallelere yerleştirilen konteynerları, 3 barınma ve 3 tahliye noktasının yanı sıra 106 farklı lokasyonda oluşturulan toplanma alanları ile olası deprem için hazırlıklarını sürdürüyor.

İzmir’de yaşanan depremin ardından kendini hatırlatan doğal afet, Sarıyer’de yapılan güvenlik çalışmalarını da gündeme getirdi. Oluşturulan Sarıyer Yerel Afet Gönüllüleri (SARYAG) birimi ile tüm mahallelerde eğitimler veren Sarıyer Belediyesi, mahallelere tek tek ulaşarak deprem hakkında vatandaşları bilgilendiriyor. Deprem hazırlıklarında Sarıyer için yapılan çalışmaları anlatan Sivil Savunma Birimi Ekip Amiri Ayhan Özgür Topçu, “Sarıyer’de mühendislik hizmetlerinden yararlanmamış binalarımız var. Mahalle muhtarlıklarına ulaşarak gönüllülerle birlikte olası depremi en az zararla atlatabilmek için çalışıyoruz” dedi.

Bilinci artırmak gerekiyor

2018’in Ocak ayında oluşturulan Sarıyer Yerel Afet Gönüllüleri ekibi Sarıyer’in mahallelerinde olası depremler için eğitim ve hazırlıklarına her geçen gün bir yenisini ekliyor. Belediye olarak tüm önlemleri almaya çalışıyoruz diyen Topçu, “İlçemizde 13 adet konteynerimiz var. İçinde 20 kişilik kişisel donanım ve kurtarma ekipmanı da mevcut. Bunun yanı sıra üç adet barınma ve tahliye alanımız var. Olası bir afet anında gönüllülerimizin hizmete geçebilmesi için düşünülmüş bir çalışma olan SARYAG ile bilinçli ve etkin bir müdahaleyi artırabilmek için çalışıyoruz” açıklamalarını yaptı.MÜGE YÜCETÜRK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.