Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Satış! Ama neden?

Çatalca Belediyesi yarın yapacağı ihale ile Ovayenice Mahallesi'nde bulunan 65 dönüm tarlayı satacak. Ben yine her zaman ki gibi bu satışa da karşıyım. Oldum olası tüm devlet kurumlarının satışlarına karşı olduğum gibi...

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner bu satışı neden yaptıklarını çıkıp bu halka açıklamalı...

Bir başkan yardımcısının "Çakmak paralarını ödemek için satıyoruz" dediği ile ilgili bir söylem oluştu. Tabi talihsiz bir açıklama diye düşünüyorum bunu...

Eğer borç ödemek için bu yer satışına gidiliyor ise bunun tüm ana nedenleri tek tek açıklanmalı. Eğer ki nedenler bir bir açıklanır ise iddia ediyorum, bu açıklamalar sonrası bu satışa karşı olanlar bile "Adam haklı" diyecektir.

Rahmetli Başkanımız Cem Kara biliyorsunuz ki 2018 başlarında amansız hastalığa yakalandı. Zaten Çatalca Belediyesi'nin borç batağına saplanması da bu tarihlerden sonra başladı. Evet aynen bunu iddia ediyorum. Çünkü idare bir anda ehli olmayanların eline geçti. 

Şimdi buradan, Çatalca Belediyesi'nin son denetim raporunun tüm ayrıntılarının Çatalca Halkı ile paylaşılması gerektiğini haykırmak istiyorum.

2019-Ocak, Şubat ve Mart aylarında bu milletin ödediği vergiler ile oluşan Çatalca Belediyesi bütçesinin 3 ay gibi bir sürede nasıl talan edildiğinin, kalem kalem açıklanması gerekiyor.

Ve bu kalem kalem yapılan saçma sapan dosyalardan oluşan borçların bugün belediye kapısına haciz olarak dayandığı da bu halk ile paylaşılmalı...

Çatalca Belediyesi 2019 Nisan ayında yeni yönetimce teslim alındığında 138 milyon TL borç ile teslim alınmıştır. 3 ayda 40 milyon gibi bir rakamla Çatalca Belediyesi rekora imza atmıştır. Seçim giderlerini karşılamışlar deseniz, bu para kaç tane partinin bütçesi yahu... Bu paranın akıbeti tartışılmalıdır.

Ne yaparsak yapalım, bölge idare mahkemesinden yarın yapılacak ihale için "Yürütmeyi Durdurma Kararı" çıksa birkaç güne satış yine yapılabilecektir kararı çıkacaktır. Bunu da herkes bilsin. Çünkü tam 25 yıldır ben bu senaryoları hep gördüm.

Sahi "400 dönüm 2B arazisi aldık" diye övünüyorlar ya hani... Rahmetli Cem Başkan "400 dönüm 2Barazisi" aldı ya hani, adamcağız hastalandıktan sonra onun bile parasını ödememişler. Aşağı, yukarı 100 dönümünü de satmışlar bir de... Hoş Cem Başkan olmasa bunlar değil 400 dönüm arazi 4 avuç toprak bile alamazlardı ya neyse...

3 ay yahu, 3 ay. 3 ayda Çatalca Belediyesinin anasını ağlatmışlar. Ne anası, sülalesini hem de...

138 milyon. Rakama bak. Rakam rakam değil felaket.

Ben buradan Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner'e, AK Parti Grup Başkanı yani ilçe başkanı Yusuf Aslan'a ve tüm belediye meclis üyelerine sesleniyorum; Kim ki namussuzluk yapmış ve bu namussuzluklara imza atmış ise, çıkın bu isimleri ve namussuzlukları bu halka açıklayın. CHP'de de bu isimler hakkında gerekenin yapılacağına gayet eminim.

Hatta şu an belediyede hakkında soruşturma olan kim varsa da kendilerini aklayana kadar görevden alın. Bu elzemdir. Bu halk şu an bunu beklemektedir. Hakkında soruşturma olan 31 kişinin ki ben sayıyı böyle biliyorum, görevde iseler derhal aklanana kadar görevlerinden uzaklaştırılması gerekmektedir.

Çatalca Belediyesinin borçlarını kalem kalem halkla, basınla, kamuoyu ile paylaşın... 

Ve bu halk öğrensin artık. Bu ilçenin paralarını kimler nasıl, çatır çatır bir güzel yemiş!

Ve belki de hala yemeye devam ediyor!

Ama ne rahatlar şimdi!

Düşünsene sen satışa çıkıyorsun!

Neden?

Belediyeye bu borçlar yüzünden haciz gelecek diye... Uykuların kaçıyor. Sabaha kadar uyuyamıyorsun.

Ama bu adamların bir yerlerinde trampet çalıyor. Aşağısı yukarısı denk çünkü!

Nasılsa "Bizim çocuğumuz bunlar" diyecek bir belediye başkanı var karşılarında!

Bu belediyeyi borç batağına sokanlar sağda solda "Satışa karşıydı, şimdi kendi satıyor" diye gezecek, ama bu belediyenin bütçesinin anasını ağlatan isimler bunlar olacak.

Beyler! Hanımlar!

Sevgili seçilmişler,

Az siyaset yapın az... Çıkın yenilen tüm naneleri anlatın.

Vallahi bu millet değil 65 dönüm, 65 bin dönüm araziyi satmaya kalksanız ve bunlar bunlar yüzünden deseniz, altına CHP İlçe Başkanı Mehmet Çoban da, bu namussuzluklardan bıkmış tüm siyasi kimlikler de imza atacaktır.

Satış mı? Görmüyor musun? Adamlar şarkılarla türkülerle bu dünyanın anasını satmış üç ayda, sen 65 dönüm arazi satmışsın çok mu gelecek hacizi engellemek için? 

Ama ben hala karşıyım. Tek kalsam bile karşıyım. Bu ilçenin bir karış toprağının bile satılmasına... 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi