Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Satışa geldik!

Çatalca Belediyesi resmi internet sitesinde iki tane ihale ilanı yayınlandı; biri açık, biri kapalı zarf usulü ihale!  Her birisini ayrı ayrı yazmaktansa toplu olarak tüm bedelleri söyleyeyim ben sizlere.
18 milyon 755 bin 240 lira 65 kuruşa geliyor ilk rakamlara göre. Yani eğer ki arttırmalar da söz konusu olursa aşağı yukarı 20 milyon gibi bir rakam hedefleniyor. 
26 Aralık 2017 tarihinde yapılacak olan satışlarda Ovayenice Mahallesi'nde bir adet taşınmaz, Kabakça Mahallesi'nde iki adet taşınmaz, Ferhatpaşa Mahallesi'nde bir adet taşınmaz, Akalan Mahallesi'nde bir adet taşınmaz ve Subaşı Mahallesi'nde bir adet taşınmaz ihale edilecek. Toplamda 7 adet taşınmaz satışa çıkartılmış. 
Öncelikle Ferhatpaşa Mahallesindeki taşınmazları değerlendirelim. 
Ferhatpaşa Mahallesi 658 ada 1 Parsel'de bulunan ve lejant bilgileri ve neler yapılabileceği ile ilgili yapılan açıklamada "08.11.2010 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Çatalca Merkez ve Yakın Çevresi Revizyon Uygulama imar planında Günübirlik Turizm ve Rekreasyon alanında kalmaktadır. Söz konusu parselde yapı inşaat alanı 250 metrekarelik alanı geçmeyen salon, mescit, lokanta, kahvehane, çay bahçesi, açık veya kapalı otopark, ayrıca güreş, tenis, yüzme, mini golf, gokart v.b. spor alanları ve çocuk oyun parkları yapılabilmektedir" denilerek bir hayli ballandırılan arsa tam Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nun hemen karşısında. Bu alan dere yatağının yanı olmasına rağmen Çatalca Belediyesi tarafından hazırlanan tüm proje kitapçıklarında bizlere "Piknik Koordinasyon Merkezi" olarak yutturuldu ama bugün satışta. Arsanın büyüklüğü 5.712,35 m2. İstenilen bedel ise 4.855.497,    50- TL.
Bu bedelle burasını kim alır? Ben bundan     2 hafta önce de ihaleye çıkan bu alana talep     olacağını düşünmüyorum. Yani gitti 5 Milyon'luk satış. 
Ve asıl önemli ve bir o kadar dikkat çeken arsa... Lejantı "Katlı Otopark". Bu parseli Başkan Cem Kara'nın neden satışa çıkardığına bir türlü anlam veremesem de, bir çok taliplisi olduğunu görüyoruz ve işitiyoruz. Ferhatpaşa Mahallesi 79 Ada 35 Parsel'de bulunan arsa ile ilgili "08.11.2010 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Çatalca Merkez ve Yakın Çevresi Revizyon Uygulama İmar Planında Katlı Otopark Alanında kalmakta olup, yol alanına terki bulunmaktadır" diyor Çatalca Belediyesi. 532,00 metrekareye de 1.596.000,00-TL tahmini bedel biçilmiş. Şimdi bu arsanın alabilirliği tartışılacak tek kişi bence Mert Yapı! 
Kimse şaşırmasın, bundan önceki toplamda üç tane parseli de alan Mert Yapı değil mi? Mert Yapı Çatalca Belediyesi'nden bu alanın neredeyse tamamını almak üzere! Az kaldı ha aldı ha alacak! Lakin bu sefer karşısında dişli rakipler olacak gibi. Çatalca Belediyesi için bu arsa için ihaleye giren sayısı ne kadar çok fazla olur ise o kadar iyi. Mert Yapı Sahibi Maksut Abbasoğlu'na burası en azından 3 Milyon TL gibi bir rakamda kalacaktır. Çatalca Belediyesi'nden alacaklı olan firmalardan bire tanesi olduğu da düşünülür ise çok da fazla zarar edeceğini düşünmüyorum. 
Çatalca Belediyesi'nin bu parsel etrafında sattığı ve Maksut Abbasoğlu yani Mert Yapı'nın aldığı bu yerlerin tamamını hesap edersek, çok ta ucuza kapatıldığı ya da Çatalca Belediyesi'ne bu satışlardan çok ta para girdiği söylenemez. 
Peki kimdir bu Mert Yapı? Çatalca Belediyesi'nde ne iş yapıyor da bu kadar alacaklı oluyor? Çatalca Belediyesi'nden aldığı bu yerleri alacakları karşılığında mı alıyor? Yoksa parasını tıkır tıkır sayıyor mu? 
Şimdi bu yerlerin haricinde Kabakça, Ovayenice, Subaşı ve Akalan Mahallelerinde satışa çıkan arsa yada tarlalar ile ilgili muhtarlar ne dedi? Bunlara hangi bedeller belirlendi? Kimler bu yerler ile ilgili harekete geçti? Ve Çatalca Belediyesi tüm bu yerleri neden satışa çıkarttı? Gelecek aylarda hangi mahallelerden hangi yerlerin satışları planlanıyor? Hepsi Yarın! Bugün Çatalca Merkez'de ihaleye çıkan parselleri yazmış olalım... Devamı yarın. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi