Satışlar, pankartlar, gaziler derneği

Sevgili okurlar 2017 yılının aralık sonun da Çatalca Belediyesi’nin yapacağı taşınmaz satışları ilçe gündemini bir süre hareketlendirdi. Ardından bu satışlara karşı oldukları ile ilgili olarak hazırlanan pankartlar da ilçede faaliyet gösteren bazı STK’ların ve temsilciliklerin isimlerinin yer alması tartışmaları da beraberinden getirdi. Tam bu süreçte Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çatalca Temsilciliği’nin kapatılması tartışmaların adeta tuzu biberi oldu. Çatalca Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nda Ak Parti Gurubu tarafından gündeme getirilen Gaziler Derneği Çatalca Temsilciliği'nin kapatma kararında, Belediye Başkanı Cem Kara’nın sebebiyet verdiği gibi bir durum sergilendi. Her ne kadar Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara dernek temsilciliğinin kapatılmasıyla ilgili kendilerinin bir girişimi olmadığı hakkında bilgi verse de bu algı halen ortadan kalkmış sayılmaz. Ancak gelişmelere baktığınız zaman gerekçeler, Ak Parti Gurubu’nun mecliste anlattıklarının tersini gösteriyor. Şöyle ki Çatalca Ak Parti İlçe Başkanı tarafından hazırlatıldığı bilinen pankartlar 25 Aralık 2017 tarihinde asılmaya başlanıyor. Satışlardan bir gün önce asılan bu pankartlar Çatalca Belediyesi Zabıtası tarafından izinsiz olduğu gerekçesiyle toplanırken, ortaya bir anda pankart krizi de çıkıyor. Anlayacağınız 25 Aralık 2017 tarihinden önce bu satışların durdurulmasına hangi STK’ların Ak Parti ve MHP ile birlikte destek verdiği bilinmiyordu. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çatalca Temsilciliği'nin kapatılması kararı da derneğin Ankara’daki Merkezi tarafından 20 Aralık 2017 tarihinde alınıyor. Anlayacağınız arada 5 gün var. Aslında Çatalca Ak Parti dersine biraz çalışsa doğru bilgilere ulaşacaklar. Ancak ezbere iş yapınca sınıfta kalıyorlar. Oysaki iktidar partisinin temsilcileri olarak en doğru bilgiye en hızlı ulaşabilecek olanlar kendileridir, ancak nedense bunu başaramıyorlar. Ülkede iktidar olmanın gücünü yerinde ve zamanın da kullanamıyorlar. Eğer bunu doğru yapıyor olsalardı belki bu dernek temsilciliğinin kapatılmasının önüne kendileri geçebilecek ve bu girişimleri hanelerine artı olarak yazılacaktı.
Ama iş böyle olunca yaşanan bu süreci başka bir bakış açısıyla şöyle değerlendirilebiliriz; Muhalefet partisi mensubu bir belediye başkanı, iktidar partisine rağmen bir telefon görüşmesiyle Türkiye’ye mal olmuş derneğin, Çatalca’da ki temsilciliğini kapatabiliyorsa bu belediye başkanın iktidara rağmen çok güçlü biri olduğunu ortaya koyar.  Ve ülkede iktidar olan bir siyasi parti bunu engelleyemiyorsa kendinizi gözden geçirin derim… İktidar partisinin Çatalca’da ki temsilcileri olarak madem bu ilçe de yaşayan diğer insanlar gibi Gaziler Derneği’nin Çatalca’da ki temsilciliğinin kapatılmasını istemiyorsunuz, o zaman belediye başkanını halka şikayet etmenin yanında gereğini de yapın. Kapatılan bu temsilcilik tekrar açılsın, Çatalca’da var olmaya devam etsin. Çünkü Muharip Gaziler Derneği Çatalca Şubesi yerel halk için büyük bir manevi değer taşıyordu. Yine bu noktada biz gazeteciler de zorlanıyoruz. Doğruları bulup yazdığımızda diğerleri tarafından, karşı görüşe hizmet ediyormuşuz gibi algı yaratılmaya çalışılıyor. Oysa asıl amacımız iktidar veya muhalefet kimin yaptığı farketmez önce ülkemize, sonra yaşadığımız bölgeye iyi ve doğru hizmetlerin getirilmesi. Yapılan doğru hizmetler bizleri de bu güç durumdan kurtaracaktır emin olun…
Son olarak mecliste konuşma hakkı olmadığı için satışlarla ilgili konuşamadığını derdini anlatamadığını söyleyen Çatalca Ak Parti ilçe Başkanı Sayın Selim Güçbilmez’e kendisinin Çatalca için hizmet etme çabası içerisinde olduğunu düşünüyorum. Ancak iş konuşmak ve gerçekleri kamuoyuyla paylaşmaksa Çatalca Kent konseyi toplantısına gelsin bu bir sivil harekettir ve herkes özgürce konuşabiliyor derdinin anlatabiliyor. Kaymakam, Belediye Başkanı, daire amirler halk burada 18 Ocak 2018 Perşembe günü yapılacak olan toplantıya katılsın ve burada konuşsun, anlatsın bizlerde dinleyelim, Çatalca kamuoyu dinlesin. İşte güzel bir platform, sizi engelleyen yok konuşmanızı kesende olmaz. Burada ilçenin tüm sorunları rahatlıkla masaya yatırılabiliyor. Bir çağrımda ilçe halkına olacak. yaşadığınız ilçeye katkı sunmak fayda sağlamak istiyorsanız bu toplantılarda olun, olun ki yaşadığımız ilçe kalkınsın çocuklarımız daha güzel bir Çatalca’da yaşamlarını sürdürsün öyle sosyal medya da o olsun bu olsun, efendim bu ilçe neden gelişmiyor gibi gevelemeye gerek yok. Gerçek muhatapları bu kent konseyi toplantısında karşınızda     olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi