Ali İbrahim Önsoy

Ali İbrahim Önsoy

Sayın yetkili

“Sistem, düzen ve toplumsal ilişkilerden hiç girmeyeceğim fakat son bir yılı aşkındır iktidarı koşulsuz destekleyen bulvar gazeteleri öğrenci, çalışanlar ve emeklilerle dalga geçmekte.
Hemen her gün,
"Ücret ve maaşlara zam yapılacak.
Zamlara karşı ücretler dengelenecek.
İntibak yasası ivedilikle çıkacak.
Sosyal denge ve ek ödemeler artacak.
Çalışan ve emekli ücret, maaş ve ek ödemelerden sevinç gözyaşı döküyor.
Emeklilikte yaşa takılanlar yasa çıkıyor sevinin...." demekte.
Gazete/basın ve renkli camın habercileri ve yönetmenleri talimatla hemen her gün zam yapılacak haberi yapmakta. Söylendiği gibi zam yapılmayıp alt yapı hizmetlerine, akaryakıta, temel ihtiyaç malzemelerine zam yapılmakta ve bir de yöneticilere yüksek ödemeler yapılmakta. Üretimin, eğitimin ve dürüstlüğün olmadığı yerde ciddiyetten söz edilemez. Basın yayın yoluyla "zam yapılacak" haberleri yapılarak toplumla dalga geçilirken suç işlenmekte. Suça bilerek destek veren iktidar/hükümet ve onun eğitim ile sağlık bakanlığı sessiz kalarak suça ortak olmakta ve suç işlenmeye devam edilmekte bu nedenle suç duyurusunda bulunuyorum.
***
İstanbul'un Kuzey ormanlarının bulunduğu yere "devasa" havaalanı yapıldı. Doğa katliamı yapılırken canlıların yaşamı hiç düşünülmedi. Kuzey Ormanlarında yaşayan canlılar telef edilirken, inşaatta çalışanlar Mısır Firavunlarının piramitlerinde çalışanlar gibi acımasızca çalıştırıldılar, hakları verilmedi. Şaşaalı biçimde "havaalanı" açıldı hayırlı olsun.
Havaalanına yolcular nereden ve nasıl     taşınacak?
Uçaklar inişe hangi güzergâhı         kullanacak?
Havaalanı açıldığından beri özellikle akşam saatlerinden sabaha kadar uçakların inişe geçiş yolu Büyükçekmece, Beylikdüzü, Esenyurt, Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy semaları olmakta. Şirinevler ve Ataköy de oturup bu bölgelerde çalışanlar uçakların bu kadar sık geldiklerine hayret ederken tedirginde olmakta. Koca deva uçakların kentimizin en yoğun yerleşim bölgesinin üzerinden inişe geçmesi yaşamsal strese yol açmakta. Hava araçlarının bu kadar yoğun inişe geçiş istikameti yaşam alanlarının üzerinde olması birçok sorunu gündeme getirmekte. Kışın rüzgârlı ve soğuk günlerde iniş yolu bugünkü gibi olacak ise olacak olanları hayal bile etmek istemem.
Hava araçlarının bu kadar sık ve konut alanlarına alçaktan uçuşu sanki üç boyutlu savaş filmi izler gibi insanlar tedirgin. "Ülkemiz savaşta değil" bu nedenle hava araçlarının kent dışında tehlike arz etmeyecek biçimde rota çizmesi gerekir.
Sayın yetkililerden her iki konuda toplumsal yaşamı ve sağlığı tedirgin eden sorunlar hakkında gerekli işlemin ivedilikle yapılmasını toplum adına talep etmekteyim.
Saygılarımla."

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali İbrahim Önsoy Arşivi