Kazanan demokrasi oldu

2023 seçiminin galibi Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Bilindik hikâye yeniden yazıldı ve 5 yıl boyunca tekrardan ülkeyi mevcut iktidar yönetmeye hak kazandı. Makalemin başlığı sizi yanıltmasın evet kazanan demokrasi oldu. Kavgasız gürültüsüz bir seçim olduğuna ve Recep Tayyip Erdoğan'a muhalefet tarafından bu seçimin hediye edildiğine eminim. Ayrıca muhalefetin demokratik ve rakibe kazandırma konusundaki tutumunu alkışlıyorum.

Başarısızsınız!

Defalarca seçim kaybettiniz, parti içi çatışmalara girdiniz. Ak Partide başbakanlık, bakanlık ve millet vekilliğinde bulunmuş halkın defalarca deneyip “bunlardan bir şey olmaz” dediği Gelecek, Deva, Saadet ve Halkın demokratik partisi gibi olmayacak, partilerle birlik olup meclise girmesine ve mecliste grup kurmasına ön ayak oldunuz. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisini bu partilere muhtaç ettiniz.

Cesur değilsiniz!

Tek başınıza “ben cumhuriyetle kurulmuş bir partiyim, devşirmelere ihtiyacım yok” diyemediniz. Egolarınızı bir kenara bırakıp seçmenin önüne genç ve hiçbir şaibeye karışmamış bir aday göstermediniz. Hepsinden önemlisi, demokrasi adına “halkımın refahı ve geleceği adına aday olmuyorum benim adayım budur” deyip gönülleri fetih edemediniz.


Yenilenemediniz!

Partide defalarca millet vekilliği yapmış, halkın denediği, bildiği ve artık siyaseti bıraksınlar dediği insanları tekrar tekrar aday yapmanın izahı ve mantığı nedir? Memlekette genç, kültürlü, siyasetin geometrisini çıkaracak, akıl ve bilimle yoğrulmuş tertemiz yüzlerce genç siyasetçi varken bu ısrar neden?

Değişiniz!

Değişmeye gücünüz yoksa değiştirin. Kafayı değiştirin tutumunuzu, söylemelerinizi, yapacaklarınızı, ikna yönteminizi hatta yürüyüşünüzü, gülüşünüzü, hüznünüzü değiştirin. O da olmadı çevrenizi, danışmanlarınızı, yola çıktıklarınızı, il başkanlarınızı ilçe başkanlarınızı ve parti yönetiminizi değiştirin.

Biat etmeyeceğiz!

Her seçim gibi son seçimde de dürüst bir siyaset anlayışı sergilediniz. Yukarıda Allah var dilinizden kötü bir söz sarfettiğinize şahit olmadık. En azından temiz siyaseti sayenizde öğrendik. Artık zaman yenilenme, hatalardan ders çıkarma ve ayağa kalkma zamanıdır. Biz bildiğimiz ve inandığımız yoldan asla dönmeyeceğiz. Eğilmeyeceğiz, biat etmeyeceğiz, mücadele etmeye devam edeceğiz.

Unutmayınız!

Sakın unutmayın! Dünyaya korku salmış yedi düveli dize getirmiş Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Kocatepe’de, İzmir’de bir avuç askerleriyle düşmana aman vermeyen, bağımsızlık ve özgürlüğü karakter edinmiş “ya istiklal ya ölüm” emriyle canı pahasına vatanını milletini savunan Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi olduğunuzu unutmayınız. Cumhuriyet özgürlük ve tam bağımsız bir Türkiye uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi sakın ama sakın unutmayınız.

Sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Köse Arşivi