Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Seçim Sineması... 

Çatalca'da 2008 yılından bu yana, her seçim öncesi sinema gelir... Bir nevi vatandaş enayi yerine konulur!
Bu seçim arefesinde yine beni şaşırtmadılar. Çatalca Belediyesi hoparlörlerinden     aynı anons!
"Sinema salonumuz hizmete açılmıştır" Çoluk çocuk kim varsa, ücretsizdir. Bir film oynuyor. En önde de belediye meclis üyesi aday adayı olan ama bana göre meclis üyesi adayı yapılmayacak olan Erhan Güzel! 
Bir film oynuyor evet... Hatta siyaset sahnesindeki film hakikatten çok ilginç. Başrol oyuncusu Cem Kara! Maskeli süvari gibi. Var ama görünmüyor. Görünen kim? Bugün yardımcı oyuncu Erhan Güzel en fazla görünen ve konuşulan isim. 
Başkan Cem Kara'nın aday olmaması gerekliliği yönünde halkın tüm feryadına "Aday olmasın, seçimi kaybeder" feryadına rağmen Cem Kara'nın aday olma isteği... 
Kendisi olamaz ise Erhan Güzel' in aday olması noktasında bastırdığı iddiaları... 
İYİ Partinin Çatalca'da aday çıkartmayı istemesi... 
Engin Akman'ın uzaktan kumanda ile Hiç bu ilçeye gelmeden aday olma çabaları... 
Harbiden tam bir film senaryosu gibi. Lâkin komedi mi, trajikomik mi, trajedi mi, gerilim mi, yoksa korku mu? Filmin fragmanı oynamaya başladı. Lâkin daha hangi dalda oynadığı belli değil filmin. 
Sizin anlayacağınız seçim öncesi bu sinema hep açılır. Ve biz Çatalca halkı da koşa koşa gideriz izlemeye. 
AK Parti' de de aynı senaryo. İlçe Başkanı Belediye Başkan Adayı olmak isterse ya da olursa otomatikman yeni bir ilçe başkanı gerekiyor. Geçtiğimiz 2014 seçiminde seçime 2 ay kalan 2 ilçe başkanı değiştirmişti AK Parti!
Ama ben seçimde gerçekten çok ilginç bir tablo görüyorum. Daha önce de söyledim. Hatta söylüyoruz. Koro şeklindeyiz. CHP eğer bu mevcut kadro ile seçime girerse, ve gördüğümüz adaylar ile seçime giderse kaybedecek. Koronun ismi Çatalca! 
CHP Genel Başkanı ve Genel Merkezi koroyu dinler gibi yapıyor. Sahnede bizler varız. Yüksek sesle söylüyoruz. Ama adamların sanki kulaklarında tıkaç var. Ya da kulaklık. Kendilerine verilen hayali ve yalaka takımının seslerini dinliyorlar. 
Çatalca'yı kaybediyorsunuz beyler. Görün bunu. Duyun bu sesleri. 
Eğer ki yine de, bu da yetmez ise sokağa çıkın. Eğer bu ilçede yapacağınız anketlerde "Oy veririm" diyen  kişilerin yüzdesi 30 çıksın! Ben bu mesleği bırakırım. 
Bu filmin sonunda ki MUTLU SON, yada salya sümük modunun tüm sorumlusu da, o taaa tepedekiler olacaktır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi