Seçime doğru

Bu ülkenin milletvekili adayı olmaya talip, meclisinde halk adına söz sahibi olmak isteyen Yalova  AKP adayı Meliha Akyol’un, bir basın toplantısında seçmenden çok iyi anladıklarını ifade ederek, insanlara yakıştırdığı “ezik” tabirini son derece yakışısız, çirkin bulduğumu ve kınadığımı ifade etmek isterim. “Batı Trakya'dan, ordan, burdan gelmiş, kendini ifade edemeyen ezik seçmenler...” ne demek istediğinizi gayet iyi anlamıştır umarım. Yalnız, “oradan, buradan” diye nitelendirdiği kesimlerin arasına Suriyelileri almayı unutmuş olmasına epey içerledim.(!) Aslında hanımefendi, yıllardır bu ülkede insanların nasıl kutuplaştırıldığını sözleriyle bize yeniden hatırlatmış oluyor. 
Siz seçmenden ne kadar iyi anladığınızı söylüyorsunuz ya, biz de seçmen olarak seçilecekleri, ve beden dillerini gayet iyi analiz edebiliyoruz merak etmeyiniz.
***
Yıllardır eğitim, eğitim diye yazıp çiziyoruz. Okullarımız artacağına, camilerimiz çoğalıyor. Çoğu ilde çocukların imam hatip liselerinden başka bir okula gitme tercihi yok. Veliler, yeni sınava girmiş olan ve 26 Haziran da açıklanacak sonuçları bekleyen öğrenciler panikte. 
Cami de lazım elbet, ancak “her mahalleye cami, her mahalleye kır-kıraathanesi” demek yerine, “okulsuz, kütüphanesiz, spor alanı olmayan mahalle kalmasın” demenizin vakti gelmedi mi? Eğitim işi aciliyetle çözülmediği taktirde en büyük zararı siz göreceksiniz söyleyeyim. Nasıl mı? 
***
İstanbul mitinginde Cumhurbaşkanı konuşuyor; “İstanbul Kültür Başkenti olacak. (O arada yağmur yağıyor, ekrandan altyazı geçiyor. İstanbul’da altgeçitler su doldu. 24 su baskını oldu). Taksim’de cami sıkıntısı vardı. Oraya 5 bin kişilik bir cami yapıp o sorunu çözüyoruz. Atatürk Kültür Merkezi binasını yıktık, opera binası yapacağız. (projesi maket halinde izlettiriliyor. Adı Atatürk Opera Binası olmayacak sanırım) Kuleli Askeri Lisesi, müze olacak, müze. Sikke müzesi kurulacak, sikke...”
İşte, ben bu sikke lafından sonrasına takıldım. İnsanlardan ses gelmeyince, “bu sikke’de ne?” diye soru soran bakışlarını görünce, açıklama ihtiyacı hissetti. Aynen şöyle sordu; “Sikke ne biliyorsunuz değil mi?...”
Eğitim, sanat, kültür, bilim diye bu yüzden bas bas bağırıyoruz, yazıyoruz. Yoksa seçim meydanlarında, toplantılarda sizi anlayabilecek insanları mumla arayacaksınız. 
O zaman Yalova milletvekili adayı hanımefendi de “ordan burdan gelmiş, ezik insanların” çok iyi anladığını iddia ettiği beden dilini bırakın, ağızdan çıkan sözlerini bile anlamayacak.
***
Seçim meydanlarını zevkle izlemeye devam ediyorum. Millet parkları, kıraathaneler, çaylar-kekler devam ediyor. Menüye en son tatar böreği de eklendi. Neyse, pazar gününe kadar daha vakit var, devamını bekleyip, göreceğiz.
Sevgiyle kalın  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sevim Güney Arşivi