Sedat Peker'in Esenyurt iddiaları ve cevapları!

Son 3-4 aydır Türkiye Sedat Peker'in önce youtube kanalından paylaştığı videolarında geçen iddialarla, videolar kesildikten sonra da twitter paylaşımları ile çalkalanıyor.

Şimdiye kadar Peker yüzlerce iddiada bulundu. İlk defa bir kişi savcılığa giderek dilekçe verdi ve bu iddiaların araştırılmasını istedi.

O kişi Esenyurt'ta 3 dönem belediye başkanı olduktan sonra görevden uzaklaştırılan Eski Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun yerine atanan eski Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe oldu.

ali murat alatepe sedat peker

*

Yazımın başında Sedat Peker'e seslenerek "Siz ilk başlarda kendi bildiklerinizi, emin olduğunuz iddiaları açıklıyordunuz ve kamuoyunda inandırıcılığınız böyle oluşmaya başladı. Ne yazık ki Esenyurt olayında 25 iddianızın en fazla yüzde 10'u doğruya yakın. Onlar da tam doğru değil. Bilin istiyorum" diyerek bundan sonra kendisine gelen iddialarla ilgili daha emin olması gerektiğini söylüyorum.

Zira kendisi ailesine ve çocuklarına yapılan haksızlıktan dolayı her şeyi göze aldığını söylerken, asılsız iddialarla başkalarına da aynı haksızlığın yapıldığını gözden kaçırmamalı.

*

Bu yazıya başlamadan önce Esenyurt'un eski iki belediye başkanı Necmi kadıoğlu ve Murat Alatepe ile uzun uzun konuştum.

25 yılı aşkındır gazetecilik yaptığım bölge olan Esenyurt arşivimi açtım, gözden geçirdim.

En az benim kadar Esenyurt'un geçmişini iyi bilenlerle görüştüm.

20 yıldan fazla günlük yayınlanan gazetemizin eski adı HABERDAR arşivine baktım, şuanda haftanın her günü yayınladığımız İstanbul'da 10 bin tirajı yakalamış DAMGA gazetesinin arşivine göz attım.

Sedat Peker'in Esenyurt ile dile getirdiği 25 soruya cevap aramaya çalıştım.

Buyurun her sorunun cevabını verelim ve sonra sizler karar verin.

Sedat Peker, Esenyurt ile ilgili gündeme getirdiği iddilarda ne kadar doğru söylüyor ne kadar afaki konuşuyor görelim.

İşte Sedat Peker'in iddiaları ve gerçekler;

Sedat Peker: "Kıymetli dostlarım, Esenyurt eski belediye başkanı Necmi Kadıoğlu’nu kadın tezgahı ile istifaya zorlayıp yerine geçen Ali Murat Alatepe isimli eski belediye başkanı organize şubeye giderek beni yalanlamış. Sizlerin de bileceği üzere ben yalanlama işini hiç sevmem."

sedat peker necmi kadıoğlu

- Necmi Kadıoğlu'na santaj yapılan kaset 2017 yılında ortaya çıktı ancak 2014 yerel seçimleri hemen sonrası bu santajı yapanlar kaseti elden ele dolaştırdılar. İstediklerini alamayınca medyaya sızdırdılar. Bu kasetten dolayı aralarında gazeteci ve siyasetçi olan çok kişi aracı oldu. Santaj yapan iki kadın şuanda cezaevinde yatıyor. Ali Murat Alatepe, Kadıoğlu'ndan boşalan koltuğa Harun Özer, Gazanfer Karakaş, Mustafa Akboğa ve Ali Susuz'u Ak Parti Esenyurt'un temayül yoklaması sonrası belirlemesiyle ve bu beş aday arasından yüz yüze görüşme sonucu Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın ataması ile getirildi. Bu görüşmeye dönemin Ak Parti istanbul İl Başkanı Selim Temurcu, Ak Parti Esenyurt İlçe Başkanı ve bir de milletvekili şahitlik etti.

Sedat Peker: "Bu şahıs kendinin masumiyetini, dürüstlüğünü anlatmış ya, şimdi ben size gerçekte kim olduğunu anlatayım. Bu şahıs Esenyurt 2316. Sokak Çağdaş kent 4. Blok 5. Kat daire 24’te kiracı olarak oturuyordu. Oturduğu daire ucuz bir daire olmasına rağmen orada kiracıydı çünkü hiç parası yoktu. Ayrıca da çok eski bir model, mavi renkli Ford marka araban vardı. Bu şahıs meclis üyesi seçildikten sonra YÜCE ALLAH ona yürü ya kulum dedi. Şu anda Büyükçekmece tepekent villalarında oturuyor. Oradaki villaların fiyatı 5 milyon tl ile 12 milyon tl arası değişiyor (ne güzel dünya). Bu şahıs belediye meclis üyeliklerinin haricinde 2012 - 2019 yılları arasında siteler ve toplu konutlardan sorumlu belediye danışmanlığı da yaptı (bu danışma işleri çok bereketli geçmiş)."

ali murat alatepe

-Ali Murat Alatepe'nin hiç Ford marka arabası olmadı. Alatepe, Aralık 2017 yılında belediye başkanı oldu, Tepekent'teki evi başkan olmadan önce 2015 yılında natamam aldı. Alatepe'nin belediye başkanlığından önceki ve şimdiki mal varlığını da belgeleri ile yayınlıyoruz.

Sedat Peker: "Şu anda oğlu Renault’un Captur model jipine biniyor. Kız evladının arabası yine Renault marka. Kendisi de Renault’un Koleos model jipine biniyor. Bunlar da pahalı araçlar ancak bu araçların markasını şu sebeple söyledim. Bu araçların hepsi ekrem görçekerin sahibi olduğu… Esenyurt Renault bayisinden alındı. Tesadüf bu ya, ekrem görçeker isimli şahıs bu kişinin belediye başkanı olduğu dönemde belediyenin tüm araçlarını kiralayan şahıs. Ekrem Görçeker isimli şahıs Büyükçekmece Ak Parti ilçe başkanlığı da yaptı."

-Ali Murat Alatepe 16 ay belediye başkanlığı yaptığı sürede belediyenin araçlarını Ekrem Görçeker'in şirketinden değil başka bir şirketten kiraladı. Alatepe belediye başkanı olmadan önce de Renault’un Koleos model arabaya binmekteydi. Burada asıl Necmi Kadıoğlu zamanında, hangi gazeteciler, hangi hukukçular, hangi siyasiler Ekrem Görçeker'in şirketinden belediye tarafından kiralanan araçlara bindi, aracın mazotunu da belediyeye ödetti onları araştırmak lazım...

Sedat Peker: "Ekrem Görçeker şu anda da Ak Parti Genel Merkez teşkilat başkan yardımcısı İç Anadolu bölge sorumlusu. Şimdi bunlar işin eğlence kısmıydı, ciddi konulara gelmek lazım. Esenyurt’un en işlek bölgesindeki gurme restorantı eniştenin üzerine yapsan da herkes biliyor sahibi sensin. Eniştenin üzerine yaptığın bu lüks mekanda enişten Adem Örenci'yle ortak. O bölgede büyük projeler yapan Eval İnşaat var. Eval İnşaat'ın sahibi Aydın Arvas. Adem Örenci ve Medet Anlı, Aydın Arvas ve avukatını vurmaktan 1.5 - 2 sene cezaevinde kaldılar..."

- Bu soruyu Alatepe'ye sordum işte cevabı: "Adem Örenci ile hiçbir akrabalığım yok. Benim enişteme dair kesinlikle böyle bir restoran yok." Diğer açıklamaalrında bazı özel isimlerin adı geçmekte. Aralarında evli olan var, boşanan var, öldürülenler var. Onun için bu konuya değinmeyeceğim.

Sedat Peker: "Adem Örenciyle gurme restoranttaki o samimi resimleri internetin her yerinde var. Bizim masum belediye başkanının, kısa sürede zengin olmanın haricinde adam vurdurma yeteneği de var. Kıymetli dostlarım daha bitmedi, Adem Örenci isimli şahsın ismini siz muhalif gazeteci Ali Tarakçı’nın silahlı yaralama olayından da biliyorsunuz. Ali Tarakçı’nın bilmediği ya da bilip de söylemediği şey şudur, Adem Örenci’nin azmettireni Ali Murat Alatepe isimli Esenyurt belediye başkanının olduğudur. Ancak hiçbir şey gizli kalmaz."

- Ali Tarakçı ile ben 5 ay öncesine kadar ortaktım. 6 yıl DAMGA gazetesini ortak yayınladık. Tarakçı vurulduğunda gece gündüz yanındaydım. Vurulma olayını defalarca manşet yaptık, emniyet güçleri çok yönlü araştırdı, kamera kayıtları, bağlantılar ortaya çıktı. Tarakçı’yı vuranlara 35 yıl hapis cezası verildi. Tetiği çeken Veysel Kızılkula 10 yıl 9 ay, aracı kullanan Turgay Evren 10 yıl 9 ay 15 gün, tetikçiye para ödeyen Rahmi Yıldırım 10 yıl 9 ay, tutuksuz yargılanan Metin Erad ise 2 yıl 9 ay 22 gün cezaya çarptırıldı. O yıllarda Ali Murat Alatepe etkisiz bir meclis üyesiydi. Ali Tarakçı'ya defalarca 'En iyi sen bilirsin seni kimlerin vurdurduğunu' diye defalaerca sordum, çok kişiden şüphelendiğini söyledi, Ali Murat Alatepe ismi hiç ama hiç gündeme gelmediği gibi Tarakçı bir yayında Peker'in iddialarından sonra kendi de söyledi; 'Ben Alatepe'nin beni vurdurduğunu düşünmüyoruım. Şayet Sedat Peker bu konuda bir şey biliyorsa veya belgesi varsa lütfen açıklasın' diye.

Sedat Peker: "Gazeteci Ali Tarakçı silahlı saldırıya uğradığında kendisini ilk ziyaret eden kim biliyor musunuz? Necmi Kadıoğlu (kadın tuzağı ile görevden düşürülen başkan). Ali Tarakçı, bunları benden öğrendikten sonra nasıl bir açıklama yapacağını gerçekten merak ediyorum."

- Ali Tarakçı 20 Kasım 2017 tarihinde vurulduğunda yanına ilk giden bendim. Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt'tan çok sayıda siyaset adamı geldi. Belediye başkanı geldi. Necmi Kadıoğlu 22 Kasım 2017 günü hastanede ziyarete geldi. Sedat Peker bu iddiasında 'Kadıoğlu da Tarakçı'yı Alatepe'nin vurdurduğunu bildiği için ilk o ziyaret etti' demek istiyor ama gerçek çok farklı. Aksine Tarakçı bir süre Necmi Kadıoğlu'ndan şüphelendi. Kadıoğlu kendisine ziyarete gelmek için basın danışmanını bize gönderdi. Tarakçı bu ziyaretin gerçekleşmesine karşı çıktı ben ise kendisine 'madem şüpheleniyorsun o zaman yarın manşeten yazalım: Şüpheli Kadıoğlu diye' söyledim. Tarakçı tamam gelsin dedi ve Kadıoğlu ile beraberinde basın danışmanı, başkan yardımcısı ile birlikte hastaneye ziyarete geldi. Hatta bu konua Ali Tarakçı DAMGA'da birçok köşe yazdı ve şüphelendiği yönünde de twit attı.

Sedat Peker: "Binlerce konutluk siteler yapan müteahhitler, müteahhitin avukatı ve muhalif gazeteciler silahla vuruluyor. Milyon nüfuslu ilçe seks skandallarıyla Dallas’a çevrilirken diğer taraftan da Teksas gibi herkesi silahla vurarak korkutuyorlar."

-Evet bu yorumun altına imzamı atarım. Esenyurt konrtolsüz bir şekilde büyüdü. 100 binlerden milyonları geçen nüfusa sahip oldu. Gün geçmiyor ki hala Esenyurt'ta olaysız bir durum yaşansın. Bir an önce bu kent ya ikiye üçe bölünmeli veya devlet bir şekilde el atmalı. Tabi burada taksi durakları, fırınlar, usuülsüz imarlar, ruhsatsız cafeler olayında da el atmak gerek.

Sedat Peker: "Müteahhitler, gazeteciler, avukatlar vuruluyor. Bazen de ters tepip parasına çökmek istedikleri onları öldürüyor ve meclis üyesi maaşından başka hiçbir şeyi olmayan, bir anda zenginleşen Ali Murat Alatepe (belediye başkanı) tüm bunların içinde olduğu halde bana iftiracısın diyip dava açıyor. Kıymetli kardeşlerim, bizim gençliğimizin ilk yıllarında sokaklarda şöyle bir söz vardı “Çayır bayır bize de ayır”. Bunlar çalarken çevrelerindekilere göz hakkı vermedikleri için, “Çayır bayır hep kendine ayır” yaptıkları için bu olaylara şahit olanlar, yani yamayı görüp pay alamayanlar delilleri ile beraber bana anlatırlardı. Gelecekte de mahkemelerde anlatacaklar. Her şey çorap söküğü gibi çözülecek. Vallahi bunların hepsi cezaevine girecek ve tüm malları da devlete geçecek."

- Sedat Peker 16 aylık Ali Murat Alatepe dönemine çok değinmiş fakat 15 yıllık Necmi Kadıoğlu dönemini es geçmiş. Esenyurt'un kurucu belediye başkanı Gürbüz Çapan çamur deryasından aldığı, köy olan Esenyurt'u (1989-2004 yılları arasında) Uluslararası ödüllere sahp bir kent devretti Kadıoğlu'na. Kadıoğlu bu kenti 2004 – 2019 yılları arasında- beton kente çevirdi. Kadıoğlu dün konuştuğumuzda kendi söyledi: "250 bin konut yaptım. 450 müteahhit vardı. Bu kenti idare etmek kolay değil" diye. İyi de ne gerek vardı bu rakama. 25 bin konut yapılsa olmaz mıydı?

İnşallah Sedat Peker'in dediği gerçekleşir. Haksız kazanç sahibi olan kim varsa adalet önünde hesap veriri ve mallarına da devlet el koyar.

Sedat Peker: "Kıymetli dostlarım, eskiden gençliğimizin ilk yıllarında bazı filmler vardı. Belediye başkanı, bir iki tane kötü iş adamı ve silahlı grupla iş birliği yaparak bir kasabayı tamamen rehin alırlardı. Dışarıdan gelen kimseye bir şey anlatılmazdı. Kim anlatmaya kalkarsa da onları da vururlardı. Vallahi 2021 senesinde bunun Esenyurt ilçesinde yaşanıyor olması bir film değil, tarihi skandaldır."

Tabi bu konuda Sedat Peker eminim bizden çok çok daha fazla bilgi ve tecrübe sahibi. Bu iki soruya cevabımız bu olmakla birlikte tarih hatasını düzeltelim. Bahse konu iddialar 2021 yılı öncesine ait. 2021 yılında henüz Esenyurt'ta müteahhit, gazeteci, hukuçu öldürülmedi. Esenyurt'un şimdiki belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve henüz hakkında bir iddia, skandal duymadık. Bozkurt bir iki tane kötü iş adamı ve silahlı grupla iş birliği yapar mı derseniz? Ben yaparsam Kemal Deniz Bozkurt da yapar.

Sedat Peker: Bir de internette şöyle bir şey görüyorum. Esenyurt’ta başka bir tane özyurtlar firması var, Tamer Özyurt. Bu da süslü sülünün ekibinden. Bu firmanın amblemi şaha kalkmış bir at. Yani süslü sülünün eski partisinin amblemi. Bu firmanın diğer özyurtlarla bir ilgisi yok diyorlar. Bunlar da ayrı bir versiyon Necati Şaşmaz’ın reklamlarında oynadığı bir inşaat firması vardı, adamlara 14 kat imar vedikleri için adamlar iflas ettiler. Sonra yarım kalan o inşaatları, Sadık Soylunun devreye girmesiyle imarı 42 kata çıkardılar. Tabi Tamer Özyurt satın aldıktan sonra. Yani yine devletin parasını çaldılar."

- Sanırım bu iddiada da Sedat Peker'e eksik bilgi verilmiş. Ve Orhan Özyurt ile Tamer Özyurt karışıklığı doğmuş. Tamer Özyurt Gaziantep'lidir. Geçmişte MHP'de – 1996-1997 yılları- siyaset yaptı. Firmasında at amblemini kurması buradan geliyor. Süleyman Soylu ile uzaktan yakından irtibatı yoktur. Ali Murat Alatepe ile de bir araya gelmişliği yoktur. Ancak Necmi Kadıoğlu ile 10 yıl birlikte çalıştı. Birlikte Esenyurt'a binlerce daire yaptılar. Orhan Özyurt ise Trabzon'ludur. Necmi Kadıoğlu ile O'da çok iş yaptı. Esenyurt Üniversitesi'ni birlikte kurdular. Şuanda Kadıoğlu üniversiteye kapıdan içeri alınmıyor. Orhan Özyurt çok kişi ile papaz halinde.

Sedat Peker'in Esenyurt iddiları kime yarar?

Sedat Peker'in iddialarına cevap verirken kendi izlenimlerim yanında iddialarda isimleri geçen; Necmi Kadıoğlu, Ali Murat Alatepe ile de görüşerek onların cevaplarından da yararlandım.

Peki burada dillendirilen iddialar kime yarar dersiniz?

Hani derler ya 'bayram değil, seyran değil, eniştem beni niye öptü?'

Ortada seçim yok, fol yok yumurta yok.

Tamam Sedat Peker ilk başlarda ciddi iddialar ile ülkeyi sarstı.

Kendisine inanılmaz bir kitle yarattı.

Ancak sonraları ortaya koyduğu bir çok iddianın altını doldurulamadı.

Esenyurt'ta olduğu gibi.

Bir; Ali Murat Alatepe 16 ay görev yaptı, Necmi Kadıoğlu 15 yıl. Alatepe ile ortaya konan iddialar doğru ise bunların çok daha fazlası Kadıoğlu zamanında da yapıldı.

İki; Eski ortağım, gazeteci Ali Tarakçı'nın vurulması olayının Alatepe'ye bağlatılmaya çalışılmasının tamamen bir hayal ürünü olduğunu düşünüyorum. Sanırım burada birileri iz kaybettirmeye çalışıyor ve ne yazık ki Sedat Peker'e bu konuda yalan yanlış bilgi gitmiş.

Üç; Alatepe zamanında 16 ayda belediye bütçesinin ortaya konulmasıyla maaşları öde, belediyenin zaruri giderlerini öde, geriye para kalıyor mu merak ediyorum. Üstelik Alatepe benim zamanımda bir kişiye ruhsat verilmedi diye bas bas bağırıyor.

Kurbanlık yerini resmi hale getirerek belediyeyi 8 milyon kara geçirdim diyor. Son iki yıldır kurbanlık yerinin yine eski düzene döndüğünü kaydediyor.

Peki bu adam usulsüz ve aşırı zengin olduysa, 16 ayda bu parayı kimlerden neye karşılık aldı?

Dört; Necmi Kadıoğlu ile telefonla konuştum. "Ben zaten tacize uğramış mağdur olmuş bir kişiyim. Hukuk ne derse o olur. Bana şantaj yapanlar şuanda cezaevinde. Kim yaptı neden yaptı bilmiyorum. Sedat Peker'in ortaya koyduğu iddiaları ben de merak ediyorum. Allah bilir, doğru mu değil mi? Devletimizin kurumları bilir. Ben resmi evraklara bakarım, onun ötesindekine şüphe ile bakarım. DGM'ler var, savcılar hakimler var. Çıkarsınlar ortaya kimin ne günahı varsa hesabını versin" dedi. Benim de bu yorumdan anladığım Kadıoğlu hem olayı yakından izliyor hem de işin boyutu giderek bana bulaşmasın diye dua ediyor.

Beş; Ali Murat Alatepe ise; "Meclis üyesi olmadan öncesi ile mal varlığımda artma değil azalma oldu. Belediye başkanlığı zamanında da azaldı. Size belgelerini göndereceğim' diyerek Sedat Peker'in iddiaları ispat edilirse Esenyurt Meydanında kendimi yakacağım. 22 Aralık 2017, bıraktığım tarih 12 Nisan 2019. Bu tarihler içerisinde Esenyurt sınırları dahilinde emsal transferi yaptırdığım, bir tane gökdelen izni verdiğim, bir tane imar artışı sağladığım bir yer varsa, bu Hayat Park Projesi de dahil olarak söylüyorum, Esenyurt Meydanında, tam meydanda bir tane heykel var. Ben sağımı solumu kesmeyeceğim, döküp benzini kendimi yakacağım. Ama bir tane ispat ederseniz. Savcı ispat ederse, bir tane mülkiye müfettişi ispat ederse" diye konuşarak iddiların gerçeği yansıtmadığında ısrar ediyor.

Altı; Sedat Peker Esenyurt iddialarını dile getirdiğinde ben yurt dışındaydım ve dönünce bu konuyu yazacağımı söyledim. Umarım bu yazdıdan sonra Esenyurt iddiaları ile ilgili biraz daha fikir sahibi olursunuz. Sedat Peker yazımın başında yaptığım serzenişi tekrar ediyorum. Siz artık Türkiye'de bir çok basın organından daha etkili güce sahipsiniz. Size gelen bir iddiayı en az üç yere doğrulatmanız gerekiyor. Ortada resmi evrak ve belge varsa eyvallah. Yoksa bizim meslekte bir tarafın iddiasının haber değeri yoktur. Mutlaka o iddiasını güçlendiren doneler gerekmekte. Ailem haksızlığa uğradı diyerek her şeyi göze aldınız. Ya asılsız iddialarla başkalarının ailelerine, onuruna, şerefine de haksızlık olursa. Bunun vebalını kim verecek?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi