Sedat Peker yazdı Ak Partililer 'evet' oyu verdi

Esenyurt Belediye Meclisi dün önemli bir karara oy birliği ile imza atarak, 2011 yılında belediye tarafından Esenyurt Üniversitesi Yeşilköy 2001 Eğitim, Kültür, Sağlık Vakfı'na tahsis edilen 25 dönüm arsayı tekrar geri aldı. Bu arsanın kamuya geri iade edilmesinde Sedat Peker'in paylaşımlarının katkısı olmuştur mutlaka.

Eğriye eğri, doğruya doğru.

Bu tesbitimizi destekleyen en önemli etken daha önce belediye meclisine gelen arsanın geri alınmasına Ak Parti belediye meclis üyelerinin tamamının 'ret' oyu vermeleri.

Bugün ise tamamı – hatta üniversite avukatı Kadir Çakır'ın bile – evet oyu verdiler.

*

İsterseniz biraz bu konuyu açıklayıcı yazayım.

Sene 2011.

Yeşilköy 2001 Eğitim, Kültür, Sağlık Vakfı kurucuları Nakipoğlu aileleri ile Gürlek aileleri üniversite yapmak için kampüs yeri arıyor.

Birçok okul bağışı yapan eğitimsever vakfı zamanın Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu yardımcısı ve avukatı Emin Batmazoğlu'na yönlendiriyor.

Fatma Altundağ Bayrak, Tunç Hakan Özer ve Emin Batmazoğlu üniversite kurulması için vakfın kurucu yöneticileri oluyorlar.

Bu vakıf önceleri 6-7 bin öğrenciye burs veriyor.

Orhan Özyurt'a vakfın diğer üyeleri karşı çıksa da sonraları Özyurt, Kadıoğlu'nun önerisiyle vakfa dahil ediliyor.

Vakıf eski belediye binası yanındaki yerden üniversite açıldıktan sonra Orhan Özyurt'a ait olan -Şimdiki üniversitenin olduğu bina – yere taşınıyor.

Üniversite kısa sürede 7-8 bin öğrenciye kavuşunca Orhan Özyurt o zamanın -2013 yılında- parası ile aylık 1 milyon 200 bin lira gibi bir bedel ile binasını üniversiteye kiralıyor.

Sonraları vakıf yöneticileri Özyurt'un Üniversite Mütevelli Heyeti Üyesi olmasına rağmen bu kirayı pahalı ve doğru bulmamasından dolayı Özyurt binayı satıyor.

Binanın yeni sahibi yine aynı kirayı talep ederken bu satışın gerçek satış olmadığı iddiaları da gündeme geliyor.

*

Orhan Özyurt sonraları üniversitede daha da etkin hale gelerek istediği gibi yönetmeye başlıyor.

Diğer üyelerin itirazına rağmen Necmi Kadıoğlu kavgayı değil sulhü tercih ediyor.

Zaten Kadıoğlu 2017 yılında belediye başkanlığından ayrılırken vakıftan da ayrılıyor ama Mütevelli Heyet Üyesi olarak devam ediyor.

Şu anda vakıfta 12 kişi var.

3 kişi Fatma Altundağ Bayrak, Tunç Hakan Özer ve Emin Batmazoğlu.

5 kişi Necmi Kadıoğlu'nun çocukları ve kardeşlerinden oluşuyor.

4 kişi Orhan Özyurt'un çocukları ve kardeşlerinden oluşuyor.

Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Özyurt.

Özyurt azınlığa rağmen üniversiteyi istediği gibi yönetiyor.

Defalarca vakfın diğer üyelerinin YÖK'e şikayetine rağmen Özyurt tek başına karar alarak üniversiteyi tek başına yönetiyor.

Kemal Deniz Bozkurt: Oraya kampüs yapacağız...

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un göreve gelir gelmez meclis gündemine taşıdığı daha sonra mahkemeye taşıdığı 25 dönüm arsa İstinaf Mahkemesince de 'bu arsa belediyenin olmalı' kararından sonra bugün meclis oy birliği ile yeniden belediyenin malı oldu.

Dün telefonda görüşüne başvurduğum Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt şöyle konuştu:

"Bize iki yıl kaybettirdi ama sonunda o arsaya kampüs yapacağız. Asla sattırmayacağız. Ekim - kasım gibi kampüsümüzü açacağız. Bu arsa zamanında eğitim için kullanılacak. Üniversite kampüsü olacak diye önerildiğinde ben de CHP ilçe başkanıydım ve bu öneriyi kabul ettik. Ne yazık ki vakıf sözünü tutmadı, hak yerini buldu. Şimdi biz belediye olarak oraya kampüs yapacağız" dedi.

Emin Batmazoğlu; Tek amacım arsayı kamuya kazandırmak oldu

Vakıf kurucularından Av. Emin Batmazoğlu da "Biz görevdeyken 6-7 bin öğrenciye burs veriyorduk. Ama aileler yine zorluk çekiyordu. Aileleri rahatlatmak için üniversiteyi kurduk. 25 dönüm arsayı da eğitim için kullanılsın diye verdik. Orhan Özyurt vaad ettiği kampüsü yapmayınca zamanında Necmi Kadıoğlu başkana da ilettim bu arsayı kamuya kazandıralım diye. Murat Alatepe'ye dilekçe verdim, dilekçem işleme konmadı. Kemal Deniz Bozkurt canla başla bu iş için uğraştı. Sonunda hak yerini buldu arsa kamunun oldu. Mutluyum kamu adına" diye konuştu.

Ali Murat Alatepe ve Şenay Değer yakınlığı...

Dün Esenyurt'tan görüştüğüm birçok isim Aydın Arvas, Adem Örenci ve Medet Anlı ile Ali Murat Alatepe'nin çok yakın arkadaş olduklarını kaydettiler.

Alatepe'nin 16 aylık görev sürecinde Esenyurt Üniversitesi'ne verilen ve bugün geri alınan değeri 75 milyon dolar olduğu iddia edilen arsa ile ilgili bir şeyler yapmaması da manidar.

Öte yandan Alatepe'yi partiye kazandıran ve belediye başkanlığına gelene kadar hep yanında kalan Ak Parti Esenyurt eski İlçe Başkanı Şenay Değer'in de Aydın Arvas, Adem Örenci ve Medet Anlı ile çok sıkı fıkı olduğu gelen bilgiler arasında.


NECMİ KADIOĞLU
 

Kadıoğlu'na yapılan şantaj kasetleri bana da gelmişti...

Sedat Peker'in yeniden gündeme getirmesi ile daha bir anlam taşıyan Eski Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na yapılan tacizli şantaj kaseti zamanında bana da getirildi.

2014 yerel seçimleri öncesi olduğundan eminim ama daha net tarih veremem.

Bugün telefonla konuştuğum zamanın CHP Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'a da getirildiğini öğrendim.

Bozkurt, "Bu kaseti bana değil, eşine götürmelisiniz" demiş.

Ben de 'şayet haber yapacaksam böyle bir çekim yapanları yazarım. Ortada bir kumpas ve şantaj olduğu kesin. Bu tezgaha alet olmam' dedim.

Aracılar ısrarla ellerinde Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na ait bir görüntü olduğunu, görüntüde Kadıoğlu'nun makamında kadınlarla yakın temas kurduğunu, olayın şuanda adliyede olduğunu ve bunların basında yer alması gerektiğini' iddia ediyorlardı.

Ben ise ısrarla; 'Bu durum haber olmaz, olamaz. Bir belediye başkanının makamda uygunsuz davranışta bulunduğu tabi ki haber olur ancak. Bu durum gizli bir çekim ise burada başka bir hesap vardır. Ben bu hesaba dahil olmam' demiştim.

Bugün başka bir siyasetçi ile iş insanı ile gazeteci ile ilgili benzer durum olsun yine aynı şeyi yaparım.

Buna karar verecek merci basın değil hukuktur.

Kaset 2009'da çekildi

Kadıoğlu 2017'de istifa etti

Sonuçta ne oldu.

Necmi Kadıoğlu'na bu şantajı yapanlar, iki kadın ve onları kullanıp mağdur edenler de mahkum oluyorlar. Şu anda cezaevinde yatıyorlar.

Sedat Peker - bu kurguyu yapanlar olarak, Necmi Kadıoğlu’nu istifaya zorlamak için Yüksel ve Orhan Özyurt kardeşlerdir – dese de kaset 2009 yılında çekiliyor.

Aradan 2014 seçimleri geçiyor, neredeyse 8 yıl geçiyor Kadıoğlu 2017 Aralık'ta istifa ediyor.

Sedat Peker'in bu iddiası doğru ise burada Kadıoğlu'nun istifaya zorlanması değil, 2009 ile 2017 arasında dilenenlerin yaptırılması ve istenenlerin alındıktan sonra kasetin ortaya çıkarılarak Kadıoğlu'ndan kurturulması akıllara gelmeli.

*

Yine, Peker'in iddiaları arasında bulunan Özyurtlar'ın Esenyurt City Center AVM’nin sahipleri oluşuyla alakalı dünkü yazım sonrası birçok iddia geldi.

Burada 100 bin dolar kira ödemesine rağmen mağdur olduğu iddia eden bir iş insanı yıllardır mahkemelerde sürülmesine rağmen mağduriyetinin giderildiğini kaydetti.

Necmi Kadıoğlu’nun araya girmesine rağmen Esenyurt City Center AVM'nin mağduriyeti gidermediğini kaydeden iş insanından mahkeme delillerini bekliyoruz.

Esenyurt olayı daha çok gündemde kalır

Peki Sedat Peker gündeme getirdi ve biz de enine boyuna araştırıp yazmaya çalıştık.

Sonuç kime yarar ne olur bilemeyiz.

En azından 25 dönüm arsa olayında olduğu gibi umarız kazanan kamu olur.

Kamunun çıkarları olur.

Hakikatlerin ortaya çıkarılması olur.

Vicdanların temizlenmesi olur.

Kusuru olanların cezalarını çekmesi olur.

Tabi ne yazık ki Sedat Peker'e ulaşan bilgilerin milyonda biri bize ulaşmıyor.

Düşünün, 2009 yılında birileri bir şantaj kaseti kurguluyor, bunu çekiyor, pazarlıyor.

Arada bir çoğunun canı yanıyor.

Bir kişi hem de Türkiye'nin en büyük ikinci bütçesine sahip olan bir ilçe belediye başkanı görevini bırakmak zorunda kalıyor.

Her ne kadar Kadıoğlu 'Ben 3 defa ameliyat oldum, onun için istifa ettim' dese de kusura bakmasın kaset olayının istifada etkili olduğu ortada.

Geçmiş gitmiş olayaların yazılmasının ne anlamı var demeyin sakın.

Bu gün de bizler mışıl mışıl uyurken birileri kim bilir ne planlar yapıyor, ne kasetler çekiyor, ne kurgular kuruyor farkında değiliz.

Geçmişte olan olaylardan yola çıkarak bugün olacak bazı olayların önünü kesebiliriz veya kesemez isek bile daha doğru yorumlayabiliriz...

Hadi bakalım kolay gelsin hepimize...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi