“Sen işine bak imam efendi!”

Çok siyasi yazı yazmayım diyorum ama yeter dediğim anlarda olmuyor değil. Yazmakla yazmamak arasında kalsam da dayanamıyorum. Çünkü bazı şeylerin artık herkes farkına varsın istiyorum. Bu hafta yakın bir akrabamın Başakşehir’de düğün merasimine katıldım. Düğün başladı imam mı hoca mı desem bilmiyorum eline mikrofonu aldı. Sözde biraz vaaz verecek, dua ve Mevlüt okuyacak.Hoca sahnede eline mikrofonu almış tam o sırada X partili belediye başkanı geldi. 
Herkes fotoğraf çekilmek için sıraya giremeye başladı. Bu arada hemen bir anons yaptı imam vaaz veriyorum sonra fotoğraf çekilin diye. Neyse dedim hoca her halde belediye başkanını sevmiyor.
Akabinde baktım hoca siyasete giriyor yavaş yavaş şu kelimeyle devam etti; "İstanbul’u bu seferlik kaybettik ama Fatih’in torunları başka sefere kazanacak.” O parti bu parti derken hoca 55 dakika boyunca üzerine vazife olmadan konuşmaya devam etti. Komşu masalardan da mırıldanmalar gelmiyor değil tabi o arada sahneye çıkmak zorunda kaldım ve hocanın kulağına hoca sen siyaseti bırak kendi işini yap dedim. Ee tabi hocanın ses tonu düştü konuşmadan vazgeçti ben de geldim yerime oturdum.
Diyeceğim şudur ki; öğretmen öğretmenliğini, doktor doktorluğunu, hakim hakimliğini, avukat avukatlığını, imam imamlığını ve siyasetçiler siyasetini yapsın. 
Sana ne hocam sen din görevlisisin siyasetçi değilsin haddini bil insanlar seni siyaset yap diye çağırmadı Mevlüt oku, dua et diye çağırdılar ama sen siyaset yapıyorsun. Söz imama gelmişken cemaatlere de iki kelime etmesem içim rahat etmez.
Cemaatçilerde siyasetçi oldular, çıkar uğruna hem de ayırım yapmadan hepsine söylüyorum.Siz genellikle dini yaygınlaştırmak için emek verdiğinizi söylüyorsunuz ama öyle davranmıyorsunuz. Allah rızası için yaptığınızı söylüyorsunuz ama bu iş çıkar ilişkisine çoktan dönmüş durumda. Para dönen yerde Allah rızası olmaz, hizmet adı himmet olmuşsa orada Allah’ın rızası         olamaz.
Cemaatler ticari faaliyet yapamaz, milletten topladığı zekat, fitre, yardım ve bağışlarla fabrika kuramaz. Cemaatlere bakıyorum da çoğunda para işi var para olan yerde kimse hizmetten dinden         bahsetmesin.
Hizmet ediyoruz deyip zırhlı Mercedeslere biniyorlar fetva verip yemedikleri halt, kırmadıkları fındık kalmıyor. Milletimizin duygularını istismar etmekten vazgeçin artık yahu. İlimciyiz, cemaatçiyiz, vakıfçıyız dediniz ama çoğunuz cebinizi doldurdunuz. Dini kötü emellerinize alet ettiniz. Bırakın para tura işlerini ilim irfan nasıl öğretebilirim bunun derdine düşün. İnsanlık için din için gerçekten karşılıksız bir şeyler yapın. Belki o zaman bir nebze daha samimi olabilirsiniz. Allah bir deyip sonrasında paradan bahseden kim varsa onun derdi cemaat din falan değil cebini doldurmak için icraat meselesidir. Anlayan anladı lafın tamamı akıllıya söylenmez.Hadi kalın selametle. 
Allah'a emanet. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahattin Demir Arşivi