Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Sen yaz Bahadır!

Çatalca’da dün bir satış gerçekleşti. Satış gerçekleşene kadar kimseden tık çıkmadı. Hoş benim de son gece haberim oldu satışlardan… Ama özellikle AK Partili kardeşlerimiz “Yaz bu satışı Bahadır” diyorlar ya, sonrasında ben de “Sen konuş ben yazayım” dediğimde “Ayıp olur benim konuşmam, alan arkadaş bizim partili” diyor ya, amuda kalkıp sağa sola dönerek gülesim geliyor. 
Çatalca Belediyesi dün encümen toplantısı sonrasında ihaleye başladı. Biri Kabakça, biri Ovayenice, biri de Çatalca merkezindeki (OTOPARK) olmak üzere üç taşınmaz satıldı.
Bu üç taşınmazın satışı dün müthiş bir gündem maddesi oldu kamuoyunda. CHP’lisi de, AK Partilisi de, MHP’lisi de, İYİ Partilisi de bu ihaleyi konuştu. Çatalca Belediyesine ait 79 Ada 35 Parsel! Fakat bugün, yani siz bu yazıyı okuduğunuzda dün olacak, ben bu köşeyi yazdığım saate kadar arayan sayısı 50’yi geçti. 50 kişinin derdi “Böyle bir satış olur mu?” dan ziyade alan kişi… Ve 50 kişinin en azından 40 kişisi AK Partili… Satan Belediye CHP’li, alan kişi AK Partili, şikayet eden AK Partili…
Mert Yapı Maksut Abbasoğlu dün bu parselde ihaleye giren tek kişi. 2 Milyon 21 bin 600 liradan satışa çıkan bu otoparkı 2 milyon 25 bin liraya Abbasoğlu aldı. AK Partililiği referandum seçimleri sonrasında Çatalca Cumhuriyet Meydanında kestiği kocaman pasta ile ispatlıymış. Bunu söyleyen yine AK Partili arkadaşlar. 
Peki ben ben ne diyorum. Çatalca’da satılacak en son yerlerden bir tanesidir bu parsel. Adı üstünde OTOPARK! Bir belediye OTOPARK’ı satacak kadar bir hataya düşebilir mi? Düşer. Hatasız kul olmaz. Alan razı, satan razı… 
Sadece şunu söylemek isterim ki 2014’ten bu yana, Çatalca’daki AK Partili arkadaşlar Belediye sayesinde böyle mal mülk sahibi     oldular. 
Şimdi, bu ilçede AK Partili ya da CHP’li ayrımı yapacak değiliz. Mert Yapı’nın Çatalca Belediyesinden alacaklı olduğunu biliyoruz. Ve bu alacaklarını kapatabilmek adına Çatalca Belediyesinden mal alıyor. 
Bu noktada Çatalca Belediyesini her ay satış yapma noktasına getiren, Cem Kara’nın şu an itibari ile beceriksiz ellerden kendisini kurtarması lazım. 
Yönetimsel bir sıkıntısı olduğu bariz         ortadadır. 
Ben buradan, bu satırlardan sesleniyorum. Çatalca Belediye Başkanımız Sayın Cem Kara’nın bu ihaleyi iptal etme hakkı vardır. 
OTOPARK gibi bir lejanta sahip, halkın ortak kullanım alanı olan bu parselin satışını derhal iptal etmeli. Ve Mert Yapının derdi eğer Çatalca Belediyesinden alacağını kurtarmak ise gerçekten Çatalca Halkının ortak kullanım alanı olmayan ayrı bir ya da birkaç parselin ihalesine çıkılmalı. Eğer gerçekten dert alacağı kurtarmak ise böyle de çözüm üretilebilir.
Çatalca’nın ortak kullanım alanı olan alanların satışı da derhal durdurulmalı. 
Daha da şeffaf olmak gerekirse bugün bu ihalesi yapılan parselin satış ihalesinden hiç kimsenin ki benim de dahil olmak üzer hiçbir Çatalcalının haberi yok ya hani… İşte sırf bu sebeple ihaleyi iptal et Başkan. Bir kere daha ihaleye aç. Bana kalsa ihaleyi de yapma ama, bugün bir ihale daha yaparsan iddia ediyorum en az 5 Milyon’a gidecektir. Diğer AK Partili kardeşlerimiz de burayı almaya hevesliymiş bunu çözdük. 
Ve bana “Sen yaz Bahadır, beni de ama ha sakın” diyen sevgili siyasi arkadaşlar, ne seçilmişliğinizin, ne de mevcut partilerde işgal ettiğiniz koltukların hakkını veremiyorsunuz. 3 çeşit korku var ya hani, siz en dibinizin korkusunu yaşıyorsunuz. 
Ben yazmaya devam ederim de, sizlerden hiçbir halt olmayacağını da tüm Çatalca’ya haykırmaya devam edebilirim. 
İlçemizde  sözü verilen tüm projeler gümlemişken, hepiniz bu satışa takıldınız ya hani, siz Çatalca Belediyesinin sporundan tutun da, müteahhitlik işlerine kadar birçok konuda sömürücüsü olan bazı AK Partililere sesleniyorum;
Siz ne AK Partilisiniz, ne de Çatalcalı! Buna artık alenen kanaat getirdim. 
Derdiniz bu ilçenin iliğini kemiğini tek başınıza emmek! Biz dur diyeceğiz. Demeye devam edeceğiz. Yukarından Belediyenin gelirlerinin kesilmesini sağla, sonra üç kuruşluk şeyleri Çatalca Belediyesine 15 liraya         kakala! 
Ve burada Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’ya sesleniyorum; 
Bu ihaleyi iptal et! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi