Devlet Bahçeli: Vicdani huzur için seçimler yenilenebilir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İstanbul'daki yerel seçimlere yönelik itirazlara ilişkin yaptığı değerlendirmede çarpıcı açıklamalar yaptı. Bahçeli açıklamasında “Eğer seçim sonuçları toplum vicdanında huzur bulmayacak bir anlayış içerisinde sonuçlanmışsa, o vicdanı oluşturabilecek yeni bir seçim de düşünülebilir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeniden sayımların gerçekleştirildiği İstanbul'da seçimlerin yeniden yapılabileceğini söyledi. Bahçeli, "Türkiye'yi huzursuzluklara itebilecek bu hatalardan kurtarmanın yolu demokrasi içinde aranmalıdır. Seçimler toplum vicdanında huzur bulmayacak şekildeyse yeni bir seçim düşünülebilir" dedi.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Süreç devam ediyor. Mahalli idareler seçimleri cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden sonra uygulanan ilk mahalli idareler seçimleridir. Dolayısıyla mahalli idareler seçimlerinin geçmişte kazandığı öneme artı olarak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle de uyumlu bir şekilde çalışabilecek. Bu seçime o açıdan yaklaşılmıştır. Seçimlerden sonra her seçimde olduğu gibi sayın sırasındaki rakamsal farklılıklar her adaya göre anlayış farklılığı ortaya koymak suretiyle itirazlar yapılmaktadır. bu itirazlar demokratik bir haktır. Yapılması gerekir ve itirazları da en kısa zamanda değerlendirme suretiyle Türkiye'yi normalleştirmekte yarar vardır.

"Bu itirazların yapılması gerekir itirazları da en kısa sürece değerlendirmekte yarar var. Bazı yerlerde itirazlar cevap bulmakla birlikte, özellikle Türk siyasi hayatta önemli yeri olan uluslararası gözlemcilerin yakından takipte olduğu İstanbul'da bir karmaşa yaşanmaktadır. 

"O günden bu güne önemli değişiklikler gösterildi. Böyle bir sürecin içindeyken işi aceleye, seçim sonrasında mazbatayı kim alırsa alsın Türkiye'de İstanbul'u tartıştıracak bir duruma sürüklemek doğru değildir. Bütün bunlara rağmen ortada hâlâ seçimin üzerindeki akılcı yaklaşımlar Türkiye'yi karmaşaya doğru yöneliyor ise, Türkiye'yi huzursuzluklara itebilecek bu hatalardan kurtarmanın yolu demokrasi içinde aranmalıdır. Seçimler toplum vicdanında huzur bulmayacak şekildeyse yeni bir seçim düşünülebilir. 

"Madem her türlü iddiasındaysanız seçimi yeniden yapabilecek iddiada da olabilirsiniz.

"Siz Fox olarak hiçbir şeyi doğru anlamıyorsunuz. Siz Fox olarak bir tilkilik yapıyorsunuz kendisize göre karıştırıyorsunuz ortalığı.

"Toplumsal vicdanda beraat etmemiştir. Benim Ankara'daki belediye başkanına yaklaşımım şudur; aklanmadan paklanmadan mazbatayı almış bir belediye başkanıdır. Ama benim belediye başkanım diyemem.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

2019 Yerel Seçimleri Haberleri