Görücü usulü beşik kertmesi!

Teknoloji, özellikle internet ve cep telefonu her alanda imdada yetişiyor.

Teknoloji, özellikle internet ve cep telefonu her alanda imdada yetişiyor. Çocuklar gazetecilikte boşuna okuyorlar. Her yıl binlercesi işsizlik ordusuna katılıyor. Bari orduya girseler de bi gelirleri olsa; her iki tarafta da nişan alınıyor nasıl olsa. Gazeteler televizyonlar tanımadıkları     kişilerden ve bütün dünyadan gelen görüntüleri haber yaptıklarından bu yana, bu işin okullusuna ekmek kalmadı.
Tanıtım-propaganda çalışmaları da aynı şekilde, internet ve cep telefonu destekli yürütülüyor. Bu işi de açıkçası, CHP iyi götürüyor. Ne varsa aktarıyorlar sosyal medyaya. Teknolojiyi kullanmayı iyi     götürüyorlar da; bazen baltayı taşa vurmaktan da geri durmuyorlar.
Ekrem İmamoğlu örneğin;
Karşılaştığı Siirtli bir kadın, İmamoğlu’nu da Cumhurbaşkanı gibi kaliteli bulduğunu söylüyor ve ısrarla onun yanında yer almasını istiyor. Kadının CHP Genel Başkanı ile hiç işi olmaz, burası belli… CHP PM ve MYK üyelerinin de esamesini okumaz, burası da açık. Kadın, Emine hanım ile hemşeri ve topraksal akrabalığından dolayı kaliteli bulduğu Cumhurbaşkanı’nın yanında yer almasını istiyor İmamoğlu’nun…. Ve dedik ya; ne varsa sosyal medyaya yüklenen gelişmeler arasına giriyor bu     diyaloğun yer aldığı görüntüler.
Sanırım, CHP içinde kaliteli bulunmak hoşuna gidiyor İmamoğlu’nun ama, taban da burnundan soluyor.
Yeni Zelanda’da iki camiye yapılan saldırı     ardından yine Ekrem İmamoğlu çıkıyor sahneye     ve Eyüp Sultan’da Kuran okuyor.
Okunmaz mı:
Elbette, ama terör saldırılarının İstanbul Havaalanı var, Reina’sı var, Ankara’sı… Var da var.
“O zaman neredeydi İmamoğlu” diye soranlar da var.
“O zaman evinde okumuş olamaz mı” diyen de var.
Bunu niye evinde okumadı peki, Eyüp Sultan’a gitmek için cami saldırısı olmasını mı bekledi!..
Bazı haber sitelerinde “Seçim çalışmalarına ara veren İmamoğlu…” diye servis etmişler de Kuran okuma olayını…
Maltepe Belediye Başkan Adayı Ali Kılıç’ın ekibi de sosyal medyayı çok, hem de çok iyi kullananlar arasında sayılabilir. Ama öyle, her bir diyaloğu     servis etmiyorlar.
Geçenlerde Kılıç’ı yakalamış bir Maltepeli ve Belediye Meclisi’ne yazılan üye adaylarının     tanınmadığından şikayetçi olmuş.
O, “Tanımıyorum, dışardan getirmişsin” dedikçe Kılıç da “Kimi tanımıyorsun” diye soruyor.
Adam elini listeyi çıkarmak için cebine atarken Kılıç uyarıyor:
“El kol hareketi yapma!”
Neyse, adam Maltepeli olmayan Meclis Üyesi adaylarının listesini bulamıyor ve dışardan gelip Maltepe Belediyesi’nde yönetici olmak isteyenlerin hesabını soramıyor.
Demem o ki;
Her diyalog sosyal medyada yayınlanmaz.
Yoksa, belediye başkan adaylarının yanından     ayrılmayan görüntü uzmanları hiçbir gelişmeyi     kaçırmaz ama İmamoğlu’nun Siirtli kadınla     diyaloğu yayınladığı gibi de ayağına sıkmaz…
Bak, Maltepe Belediye Başkan adayı dışarıdan gelenleri sormasınlar diye ne yanında gezdiriyor, ne de her bir diyaloğu sosyal medyada yayınlıyor.
"Bu kim" diye sormalarına fırsat vermeden, Maltepelilerden meclis üyesi adaylarına da oy istiyor…
Maltepeliler de hatır için bırak tanımadıklarını, dışardan gelen ve daha yüzlerini görmediklerine oy verecekmiş;
Ya görücü usulü ya da beşik kertmesi!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

2019 Yerel Seçimleri Haberleri