HDP de aday göstermesin

Başkan adayı göstermeyip, Eroğan’ı başkan yapan Devlet Bahçeli şimdi başta İstanbul’da olmak üzere bir çok kentte Belediye Başkan adayı göstermeyeceklerini ima ediyor..

Başkan adayı göstermeyip, Eroğan’ı başkan yapan Devlet Bahçeli şimdi başta İstanbul’da olmak üzere bir çok kentte Belediye Başkan adayı göstermeyeceklerini ima ediyor..
Yani barajı aşıp, 2 partili bir sisteme izin vermeyen HDP’yi bu kez yerelde dışlama oyununun devreye girdiğini gördüğümüz şu günlerde HDP’nin MHP’nin ve ortağı AK Parti’nin bu hamlesi karşısında ne yapacağını da merak etmiyor değiliz.
Eş Genel Başkanları gibi birçok milletvekilinin yanı sıra 10 binin üzerinde partilisinin tutuklandığı, basın ve medya yakasında iktidar partisi AK Parti’nin özel istekleri ile devletin eliyle çökertilen, yeni seçilen milletvekilleri gibi HDP’li olanın başka ve düşman ülke milletvekillileri gibiymiş, partili olanın dışlandığı bir dönem yaşayan HDP’nin nasıl bir adım atacağı ve 6 ay kalan yerel seçimleri öncesi nasıl bir yol izleyeceği de konuşulan en önemli konulardan biri.
Gerçi aynı durumları daha öncede yaşayan HDP’nin, Çiller’in Toroslarını aşıp %11’in üzerinde bir oy potansiyeline ulaştığını da bilip, anlasakta aynı direnci yerelde ortaya koyup, koymayacağınıda merak ederken asıl konunun HDP’ninde MHP gibi ortaya çıkıp, İstanbul başta olmak üzere bir çok kentte aday göstermeyeceğiz deyip, CHP ile iş birliğine kapı açacak mı?
İstanbul ve Ardahan’ın da içinde bulunduğu birçok kentte yerel de başarılı olamayacağı bilinen ve hükümetin yanı sıra havuzda olan basın, medyanın yanı sıra devletin tüm birimlerinin baskısı altında olan HDP’nin kapalı kapılar ardında değil MHP gibi alenen ortaya çıkıp, ‘bizimde yol haritamız şu’ deyip demeyeceğini beklediğimiz şu günlerde benim de bir önerim var.
Bu ülkede sol kesim samimiyse HDP’nin de içinde olduğu tüm kesimlerin şımarmayacak, adil davranacak, şartları masaya yatıracak ve ortayı bulacak olan CHP ile bir araya gelip, bu ülkeyi yıllardır yöneten sağ kesime ciddi bir direnişi ortaya koymasıdır.
Aksine mi?
AK Parti-MHP’nin iktidarına yerelde de devam denir..
Muhalefette bir daha toparlanamaz ve elindekilerin de kayıp eder..
Açık mektup
Ardahan Valisine;
Ardahan Belediye Başkanına
Ve Ardahan Kamuoyuna Açık         Mektuptur..
Sayın Başkanım;
Sayın Ardahanlılar;
Bu Pazar Iğdır Spor maçı ile BAL ligine merhaba diyecek olan ve Ardahan’ı Bölgesel Amatör Liginde temsil eden Serhat Ardahan Spor’un 2018/2019 Futbol Sezonuna katılması için ortaya koyduğum çabayı uzun uzun anlatmayacağım.
Çünkü Ardahan adına başkanlığını üstlendiğim ve tüm engellemelere karşın yok imkânlar ile sahada olan bir takımın moralini bozmak istemiyorum.
Sayın Başkan Sayın Ardahanlılar;
Dün lige katılama ile karşı karşıya olan ve bir kaşe ile alınıp, maddi imkânsızlıklara rağmen bugün saha da olan takımın önü açmak adına başkanlığını yaptığım Serhat Ardahan Spor Olağanüstü Kongreye götürme kararı almış bulunmaktayız.
Belediyemizin tüm samimi çabalarınıza karşın Vali ve diğer kamu kurumların yanı sıra başta Milletvekillerimiz olmak üzere siyasilerin gerekli desteği sağlamadığı, takımın akımın yaşadığı maddi sıkıntıları aşamadığı, futbolcuların ön ödemelerini ve lisanslarına gereken parayı verilen sözlerin yerine gelmediği ve vaatlerin boş çıktığı için Olağanüstü Kongre Kararı alan Şehrin Takımına sahip çıkmanız adına ya bizimle birlikte yeni bir yönetimin oluşması için gereğini yapın ya da takımı kendiniz alıp, başına ve yönetimine getireceğiz bir ekiple Ardahan’ı Bal Liginde temsil etmesi için el atın. Bu nedenle ‘Fakir Yılmaz varsa biz yokuz’ diyenlerin takıma sahip çıkması adına başta olmak üzere ben ve yönetimimin takımın önünü ama adına aldığı Olağanüstü Kongre Kararını takımın önünü açma adına değerlendirmenizi umar, saygılar sunarım.
Aksine bu pazar Iğdır Spor Maçına çıkmayıp, maddi sıkıntılar çeken takımı ligden çekeceğiz.
Bilgilerinize..
Saygılarımla..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

2019 Yerel Seçimleri Haberleri