Mecliste taşıma seçmen gerginliği

Çatalca Belediye Meclisi'nde taşıma seçmen tartışması yaşandı. CHP İlçe Başkanı Halil Gök, AK Parti Adayı Mesut Üner'i kast ederek, "Evine kaçak seçmen yazdıran hırsızlık yapmıştır. Bunun adı oy hırsızlığıdır" derken AK Partili Tuba Uzun, "Başkanımızın önemli bir toplantısı vardı. O burada yoksa bizler varız" savunmasını yaptı.

Çatalca Belediyesi şubat ayı meclis toplantısında taşıma oy tartışması yaşandı. Çatalca Belediye Meclis Üyesi Erhan Güzel, "AK Parti Belediye Başkan Adayı Mesut Üner ve yakınlarının evinde taşıma seçmen var. Bundan kaçamazsınız. Gündemi başka konularla meşguk etmeye çalışmayın" tepkisini gösterdi. AK Parti Belediye Meclis Üyesi Tuba Uzun ise "Neden korkuyorsunuz? Erhan başkan sesin çok yüksek çıkıyor. KİPTAŞ’tan ruhsat harcı alırken aklınız neredeydi? Başkanımız yok ise biz varız" karşılığını verdi. CHP Grup Başkanı ve İlçe Başkanı Halil Gök de "Evine kaçak seçmen yazdıran hırsızlık yapmıştır. Her hırsızlık akçeli işler ile olmaz. Bunun adı oy hırsızlığıdır" dedi.

Bu konudan kaçamazsınız
AK Parti Belediye Başkan Adayı ve Çatalca Belediye Meclis Üyesi Mesut Üner’in katılmadığı meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP’li Meclis Üyesi Erhan Güzel, "Sunduğunuz önergeler ile ilgili bizim veremeyeceğimiz hesabımız yok. Ancak sizin hesabını vermeyeceğiniz bir şey var. Mesut Üner ve yakın akrabalarının evindeki, taşıma seçmenlerin hesabını Çatalca’ya vermek zorundasınız. Bunlardan kaçamazsınız. Bugün meclise gelip, bunları burada konuşmanızı beklerdik. Bunlar mecliste konuşulacak. Boğuntuya getirip bu konudan kaçamazsınız" diye konuştu. Çatalca halkının bu konuyla iligli gerekli cevabı vereceğini ifade eden Güzel, "Kendi evine bile oy taşıyarak bu ilçenin kendi iradesini değiştirmeye kalkanlar ile ilgili ben Çatalca halkının gerekli cevabı vereceğine inanıyorum. Bu konuda inancım sonsuz” ifadelerini kullandı. 

KİPTAŞ'a ruhsatları siz verdiniz
Güzel’den sonra söz alan AK Parti Çatalca Belediye Meclis Üyesi Tuba Uzun ise "Arkadaşlar 4 sene önce aklınız neredeydi? KİPTAŞ’a ruhsatları siz verdiniz. Ruhsat harçlarını aldınız, borçları kapattınız. Şimdi neyin kaygısını duyuyorsunuz? Korkmayın. Sözü bırakın halka! Vatandaşın vatandaşlık hakkını engelleyemezsiniz" dedi. "Korkmayın Erhan Başkan sesin bu kadar yüksek çıkmasın. Ruhsatları verirken, ruhsat harçlarını alırken her şey çok güzeldi" eleştirisinde bulunan Uzun, "Sayın başkanımızın Muratbey’de sadece kendi evine taşımış olduğu oy sayısı olarak 60 ya da 65 gibi bir rakam verdiniz. 2014'te Muratbey seçmen sayısı bin 119, 2019'da seçmen sayısı ise bin 159. Seçmen artışı zaten kırk. Başkanımızın önemli bir toplantısı vardı. O burada yoksa bizler varız. Biz meclis üyeleri olarak her türlü de arkasındayız" diyerek Mesut Üner’i savundu.

İkamet aldılar ama oturmuyorlar
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ise KİPTAŞ konutlarıyla ilgili açıklamada bulundu. "KİPTAŞ Sosyal Konutları'nın yapılabilmesi için en büyük mücadele ve emeği veren benim" diyen Kara, "Oraya gelip yerleşen insanlardan da son derece memnun olacağız ama henüz daha oraya yerleşim yapılmadı. Eğer yerleşim olsaydı oradaki insanlara hizmet edebilseydik, oradaki insanların kapılarını çalabilseydik, tabi ki dedikleriniz doğru idi. Ama şu anda mevcutta insanlar sadece evlerini alabilmek için kuraya girebilmek adına KİPTAŞ Evleri'nde görülüyorlar. Yoksa orada oturmuyorlar" açıklamasını yaptı.

Bunun adı oy hırsızlığıdır
Daha sonra söz alan CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök Mesut Üner’i oy hırsızlığı yapmakla suçladı. "Evine kaçak seçmen yazdıran insan hırsızlık yapmıştır" diyen Gök, "Her hırsızlık akçeli işler ile olmaz. Sen benim hak ettiğim oya, tenezzül ediyorsun. Halkın iradesine saygı duymuyorsun. Bunun adı oy hırsızlığıdır" diye konuştu. KİPTAŞ’ın Erguvankent Konutları'nda ikamet eden  AK Parti Meclis Üyesi Celalettin Sonkaya da "KİPTAŞ’a gelen insanlar aslında şu ana kadar oturum yapacak durumda olmaları gerekiyordu. Maalesef KİPTAŞ’ta, taşeron firmalarndan kaynaklı bazı sorunlar olmasından dolayı, oturum gecikti. Yoksa şu anda o insanlar zaten orada oturuyor olacaklardı” diyerek KİPTAŞ evlerinde görünen seçmenlerin evlerde oturmadığını ifade etti. AK Parti Grup Sözcüsü Hüseyin Kahya da ilginç bir iddia ortaya atarak ilçede yeni bir tartışma konusu başlattı. Kahya, Mesut Üner ve akrabalarını evine taşınan seçmenlerin işe alınmak için taşındığını dile getirdi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

2019 Yerel Seçimleri Haberleri