Silivri'yi ayağa kaldıracağız

DSP Silivri Belediye Başkan adayı Selami Değirmenci, DSP İlçe Başkanı ve meclis üyesi Hüseyin Dertop'un ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltılı toplantıda basın mensuplarıyla buluştu. Silivri için projelerini açıklayan Değirmenci, “Silivri çok şey kaybetti. Ama artık buna dur diyecek. Burayı yeniden ayağa kaldıracağız” dedi

DSP Silivri İlçe Başkanı ve Silivri Belediye Meclis üyesi Hüseyin Dertop'un Çamlık Restoran'da ev sahipliğini yaptığı kahvaltılı toplantıya katılan DSP Silivri Belediye Başkan adayı Selami Değirmenci, gazetecilerle bir araya geldi. Silivri için projelerini ve CHP'deki aday adaylığı süreciyle istifasına dair bilgiler veren Değirmenci, kendisinin elini Silivri için taşın altına sokmaktan hiçbir zaman çekinmediğini söyledi.

Kendi örgütlerine güvenleri yok
CHP'deki aday adaylığı sürecini ve partiden istifa ederek DSP'ye geçişini anlatan Değirmenci, CHP'ye yönelik sert eleştirilerde bulundu. CHP'nin kendi örgütüne güvenmeyen bir parti olduğunu söyleyen Değirmenci, “4 Haziran seçimlerine giderken gece yarısı bazı kuralların değiştini gördük. Mühürsüz zarflar geçerli sayıldı. CHP'de bu kural değişikliklerini sık sık yapan bir parti şu anda. Geçmişte CHP'den aday olmak istediğimizi söyledik. Bunun için ön seçim yapılması gerektiğini söyledik. Ön seçimden çıkacak sonuca göre belirlenen adaya sonuna kadar destek vereceğimizi belirtmiştik. Kılıçdaroğlu her zaman 'ahlak, liyakat, namuslu' olmaktan bahsetti. Ön seçim dedik, eğilim yoklaması dedik kabul etmediler. Hiç değilse meclis üyeliğinde yapın dedik onu da reddettiler. Yani kendi partinin üyelerine güvenmeyen bir örgüt 31 Mart'ta Silivri halkının karşısına çıkacak” dedi.

Anketleri dikkate almadılar
Aday adaylığı sürecinde CHP'nin çok sayıda anket yaptırdığını ve bu anketlerde rakibi Özcan Işıklar'ın daima son sıralarda çıktığını ve buna rağmen aday gösterildiğini de anlatan Değirmenci, “ Partinin trilyonlarını anketlere harcadılar. Sonuç ne oldu? İmamoğlu anketlerden sonuncu çıktı Büyükşehir'e aday yapıldı. Yine Silivri'de en sonlarda çıkan Işıklar aday yapıldı. Adında binlerce şaibe ve karanlık ilişki var. Belediye kaynaklarını kötü kullandığı ve heba ettiği gerçekleri var. On yıl boyunca bir tek temel yatırım yapmadığı gerçekleri var” diye konuştu.

Kişisel çıkar derdim yok
Kendisinin hiçbir şekilde kişisel çıkar ve menfeaat gözetmediğini de kaydeden Değirmenci, “Kişisel ikbal peşinde koşmuyorum. 15 yıl belediye başkanlığı yapmak bize kazanılmış bir hak vermez. Herkesin nasıl aday olmak hakkı varsa benim de o kadar hakkım var. Silivri çöküş içerisinde. Acil bir şekilde Silivri'yi ayağa kaldırmamız lazım. Ben bu yüzden buna halk iktidarı diyorum. Halk olarak Silivri'yi ileriye taşımamız lazım. Silivri eğer yine bu ellere teslim edilirse 5 yıl sonra burası için yapacak hiçbir şey kalmayacak. Bunu görüp hissedin” ifadelerini kullandı.

DSP kutuplaşmayı bitirecek
Toplantıda konuşan DSP İlçe Başkanı Dertop ise Türkiye'nin AK Parti ve CHP arasında bir kutuplaşmaya sürüklendiğini belirterek, “Türkiye iki partili kutuplaşmaya doğru çekilmek isteniyor. Ne Türkiye ne de Silivri iki siyasi partiden ve iki siyasi oluşumdan ibaret değildir. Demokratik Sol Parti olarak ülke genelinde bu anlayışa hayır diyerek, doğru, dürüst, namuslu ve ahlaklı siyasiler ile yerel seçimlerde halkın karşısına çıkıyoruz. Silivri'de de ilçenin kendi evladı, deneyimli belediyeci, siyaset adamı, donanımlı, başarılı bir siyaset adamı ile belediye yönetimine talibiz. Sayın Selami Değirmenci'nin başarılı olacağına, Silivri'de ak güvercin bayrağını zirveye dikeceğine inancım tamdır. Kendisine gönülden başarılar diliyorum ve diyorum ki kazanan Türkiye, kazanan Silivri ve Silivrimizin güzel fedakar halkı olacaktır” ifadelerini kullandı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

2019 Yerel Seçimleri Haberleri