Bayram gibi bayram!

Çatalca'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bu yıl gerçekten bayram gibi yaşandı. Protokol bayramı haline gelen ve her yıl içimizi acıtacak şekilde tribünlerin boş geçtiği Cumhuriyet Bayramı bu yıl hınca hınç dolu tribünlerle kutlandı.
Çatalca'ya yakışan ve Çatalca halkının ne kadar Cumhuriyetçi bir ilçe olduğunu gösteren bir tablo dün kimin hoşuna gitmemiştir ki?
Tüm Çatalca Halkını bir kere daha canı gönülden kutluyorum...

Gelelim siyasete...
Çatalca'da siyaset çok ilginç noktalara doğru yürüyor. Hatta koşuyor. CHP'li bazı isimler facebook sayfalarında " FETÖCÜ Meclis Üyesi İstemiyoruz" mesajları veriyor. Peki kim bu FETÖCÜ Meclis Üyesi Aday Adayı? Mehmet Çoban neden böyle bir ithamda bulunarak bir paylaşım gerçekleştirdi? Bir iş adamından bahsettiği iddia ediliyor... Yakın bir süreçte kimin kast edildiğini bu sayfalarda okuyacaksınız. Neden böyle bir itham sarf edildiğini hep berabere önce bir araştıralım sonra sizler ile  paylaşalım.

Yok öyle eski, yeni!
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara 29 Ekim Parti Bayramlaşmasında ilginç cümleler kurdu. Bazıları tüm bu cümlelere fena kızdılar ama...
Partinin eskisi yenisi olur mu? Bence olur! Ben Başkan Cem Kara'nın düşüncelerine bazı noktalarda katılıyorum, bazı noktalarda katılmıyorum.
Adam sokakta her türlü, seni yerden yere vuracak, belediyen ile ilgili demediğini bırakmayacak ve sen diyeceksin ki "Kapımız herkese açık"
Hadi sen devlet memuru idin, istifa ettin, geldin aday adayı oldun, aday oldun, sonra da halk seni seçti ve belediye başkanı oldun. Senin CHP'liliğini kimse ne sorguladı, ne de sorgulattı. Çünkü geçmişte CHP'de siyaset yapan (Allah Rahmet Eylesin) Hami Kara amcamızın CHP'liliği ve CHP kanadındaki dostları tarafından bu ilçede senin öne çıkarılma çabaları tüm halk tarafından bilinmese de siyaseti yakından takip edenler tarafından biliniyordu. Yani CHP saflarında çocukluğu ve gençliği geçmiş birisi olduğun biliniyordu.
Şimdi CHP haricinde başka partilerde yer almış, CHP karşıtı her türlü propaganda içinde bulunmuş, ya da AK Parti ile flörtler yaşamış isimler ile "Çalışırım" cümlesinin bence tüm CHP'ye gönül vermiş, sizin ve genel başkan yardımcınız Oğuz Kağan Salıcı'nın da söylemi ile "İyi bir partili" cümlelerini üzerinde taşıyan, gençken direk tepelerinde bayraklar asmış, gençlikten bu yana CHP siyaseti güdmüş kişiler bence bu duruma alınacaktır.
Ve 34 kişilik meclis üyesi aday adayı listesi içerisinden iddia ediyorum birçoğu bu listelerde yer alamayacak.
Kadın ağırlıklı bir yönetim anlayışı söylemleri de aslında doğrudur. Geçtiğimiz Pazar günü o toplantıda kendisi bir defa daha bayan ağırlıklı yönetim anlayışını ortaya koydu. Lakin düşünsenize 15 meclis üyesinden şu an sadece 3 tanesi bayan CHP'nin... Çıkacak listeden de yine sadece üç bayan isminin mecliste göreceğimiz bence kesin gibi. Partilerin gençlik kotaları vardır. Gel gelelim 34 aday adayı içerisinde bir tane genç yok! Gençlik CHP siyasetine güvenmiyor, yada inanmıyor algısı çıkıyor ortaya...
Ancak şunu görüyorum ki mevcut aday adaylarının haricinde başkan Cem Kara'nın kafasından bir bayan meclis üyesi adayı var. Ve başkan yardımcısı olarak kafasında onu planlamış. Peki kim bu isim? Onu da yakında açıklayacağım.
AK Parti kanadında ise durum biraz daha avahim... Şimdi birilerini yine sinir haplarına ve sakinleştiricilere müracaat edecek hale getireceğiz ama, şunu çok iyi bilin ki bugün sokağa çıkıp vatandaşın önüne kim aday adayıyım diye geliyor ya da "Yukarıdan garanti aldım" gibi cümleler kuruyorsa vay ki onun haline, hem de ne vay. Bir daha söylüyorum. Bırakın belediye başkan adaylığını, meclis üyesi adayı bile ve hatta hatta muhtar azası adayı bile olamayacak bu isimler. 
Süheyla Topçu ismi de yavaş yavaş telaffuz edilmeye başlandı. Bence o da belediye başkan adayı olmayacak. Ama kadınlar içerisinde üst sıralarda ve hatta en üst sıralamada yer alacağı kesin. Geçtiğimiz seçimde Tuba Uzun 4. sıra idi..

Bu dönemden en fazla iki!
Bu dönem meclis üyelerinin 2014 seçimlerinde aday gösterileceği söyleniyor ya hani;
Bana göre eskilerden en fazla iki kişi meclis üyesi olarak kalır. Bakmayın siz onların başkan adayı olma sevdalarına. Dert belli, meclis üyeliklerinin yerini koruyabilmek. Ama aday olabilecek isimler ile yaptığım görüşmeler sonrası diyeceğim tek bir şey, en fazla iki kişi eskilerden yenilere karışabilecek. 

İYİ Parti kadın adayla...
İYİ Parti'nin bayan aday ile Çatalca'da seçime gireceği kesinleşmiş gibi bir şey. Meral Akşener'in de aynı düşüncede olduğu bizzat tarafıma ulaşan bilgiler arasında. "Çatalca'da çok güçlüyüz" cümlesi bana göre Çatalca'da seçimi belirleyen parti olmaktan çok, seçimi alan parti olabilmek için çalışmalara dönecek gibi görünüyor. Çünkü görünen köy kılavuz istemiyor.Ama yine de Çatalca'da AK Parti'nin adayına bağlı her şey diyebilirim. İYİ PArti'nin adayını açıklama süresi hem CHP, hem AK Partinin adayının belli olması sonrasına denk gelecek.
Aslında çok yazacak şey var bu ilçe adına da, neyse günler torbada değil...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazar Yazıları Haberleri